EVA MANHART/AFP/PROFIMEDIA
NABRIJANI ZA OTVARANJE

Euforija u susjedstvu, Srbi pucaju od samopouzdanja: ‘Možemo pobijediti Engleze, imamo kvalitetu‘

Prvenstvo će otvoriti u nedjelju utakmicom s Gordim Albionom, prvim favoritom za osvajanje
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2024. 06:44

Srpska nogometna reprezentacija nastupit će na Euru prvi puta nakon 24 godine. Orlovi su stigli na svoje prebivalište u Augsburgu, dočekao ih je veliki broj navijača, a danas je pred kamere stao jedan od senatora Nemanja Gudelj.

Pripremni period za Srbiju nije počeo najbolje, Austrija ih je svladala s 2:1, međutim uvjerljivom 3:0 pobjedom protiv Švedske u gostima vratili su optimizam u svlačionicu. Na Euru su smješteni u skupinu C s Engleskom, Danskom i Slovenijom, a prvenstvo će otvoriti u nedjelju utakmicom s Gordim Albionom, prvim favoritom za osvajanje.

- To je velika utakmica za nas, svaka utakmica na Euru je velika, ali ova je prva. Mislim da su obje ekipe spremne i najvažnija stvar je da smo došli ovdje pokazati zašto smo tu. Prva utakmica je sjajna prilika za sve nas da pokažemo što možemo uraditi - diplomatski je započeo Gudelj, a onda dao i svoju prognozu susreta:

- Možemo li pobijediti Englesku? Mislim da možemo, imamo kvalitetu. Tu su igrači koji mogu postići gol, Vlahović i Mitrović. Engleska ima sjajne igrače u svim linijama tima, ali mi razmišljamo samo o sebi - poletno je izjavio 32-godišnji Srbin.

Srbima kladionice ne daju velike šanse, dapače, u jednu ruku i prolazak skupine bi bio iznenađenje, a loše predstave na prošlom velikom natjecanju nikako im ne idu u prilog.

- Mi ne obraćamo pažnju na te stvari, fokusirani smo isključivo na sebe, naše zadatke. Probat ćemo izvući maksimum i da budemo spremni za nedjelju i za svaku utakmicu na prvenstvu - kaže Gudelj.

Na otvaranje u Gelsenkirchenu stiže veliki broj srpskih navijača, za utakmicu će vrijediti posebne sigurnosne mjere, a Uefa je susret označila i visokorizičnim.

- Što možemo obećati našim navijačima je da ćemo ostaviti srce na terenu. Ovdje smo zasluženo došli i sada je vrijeme da pokažemo nešto ekstra državi i svima koji nas bodre.

Linker
28. rujan 2024 13:00