FABRICE COFFRINI Afp
VELIKA GESTA

Eriksen i društvo iz Danske uoči ključnog okršaja sa Srbijom povukli potez o kojem priča čitava Europa

Danski nogometaši i nogometašice će prema novom sporazumu dobivati iste iznose
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2024. 09:24

Danska nogometna reprezentacija u dosadašnjem je dijelu turnira u Njemačkoj prikupila ukupno dva boda te će u posljednjem kolu prolaz u idući krug natjecanja tražiti protiv Srbije.

Danci su u do sada pružili solidne partije, a mediji su se raspisali i o njihovom najnovijem potezu. Naime, danski nogometaši i nogometašice će prema novom sporazumu dobivati iste iznose obzirom da su Eriksen i društvo odustali od povišica. Bio je to potez kojim su osigurali jednake financijske uvjere za nogometaše i nogometašice.

Drugim riječima primat će istu osnovnu nakndadu kada budu branili boje Danske, dok muška nacionalna vrsta neće primati naknadu za utakmice koje bude igrala u Danskoj.

Također treba reći kako je smanjeno osiguranje za mušku vrstu za 15 posto, što je dnijelo povećanje osiguranja ženske reprezetnacije za čak 50 posto, a mlade U21 selekcije za 40 posto. Ugovorom je predviđeno i sufinanciranje Danskog nogometnog saveza i igrača u stvaranju nove baze danske reprezentacije.

Svaka će strana također pridonijeti i s milijun danskih kruna (143.000 dolara) u razvojni fond, koji će se oduzeti od nagradnog fonda na EURU i Svjetskom prvenstvu.

Linker
25. lipanj 2024 14:06