Ruben Dias i Mario Pašalić

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
‘SPUSTIMO SE NA ZEMLJU‘

Zvijezda Portugala: ‘Hrvati su najbolja momčad s kojom smo se susreli u novoj eri. Penal? Kontroverzno‘

I veznjak Vitinha smatra da njemački sudac nije trebao pokazati na bijelu točku
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2024. 23:21

Nakon 1:2 poraza od Hrvatske, reprezentativci Portugala uglavnom govore u istom tonu. Bolje izgubiti sada nego na Europskom prvenstvu, bolje znati za tegobe unaprijed pa se u Njemačkoj pojaviti s gotovim rješenjima...

- Imali smo dosta poteškoća s kontrolom igre u prvom dijelu, u drugom smo se dosta popravili. Naš pogodak rezultat je dobrog pozicioniranja i agresije, no suočili smo se s momčadi jednake kvalitete. Bila je to dobra pripremna utakmica, nikada ne želimo izgubiti, ali postoje i pozitivni zaključci. Dobro je za nas da smo iskusili ovakav poraz, mislim da ćemo samo rasti. Imamo još jednu utakmicu i 10 dana do prvog ogleda u Njemačkoj - podvukao je Roberto Martinez.

Ruben Dias, stoper i jedna od najvećih zvijezda portugalske reprezentacije te klupski suigrač Joška Gvardiola, kazao je da nije zabrinut, ali da treba izvući pouku.

- Hrvatska je najbolja momčad s kojom smo se suočili u novoj eri - započeo je Dias, vjerojatno misleći na eru izbornika Roberta Martineza koji predvodi Navigatore od siječnja prošle godine, pa nastavio.

- Rezultat je mogao biti i drukčiji, no Hrvati su stvorili više šansi. Što se kaznenog udarca tiče, mislim da je kontroverzan. No, ovo je važna utakmica za nas, naučili smo što funkcionira, a što ne. Trebamo se spustiti na zemlju, osvijestiti da imamo dosta prostora za napredak te da nas čeka još mnogo teških utakmica. Ako smo svi u najboljem izdanju, zna se što možemo učiniti na Euru, ali ako nismo, postajemo momčad kao i svaka druga i možemo ispasti - kazao je branič Manchester Cityja.

image

Ruben Dias

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

I veznjak Vitinha, koji je skrivio kazneni udarac na Mateu Kovačiću u sedmoj minuti, misli da je njemački sudac mogao donijeti i drukčiju odluku.

- Razgovarao sam sa sucem, nije mi imalo smisla da je ono bilo dovoljno za kaznenim udarac. Nismo se bunili, ali mislim da nije trebao suditi penal. Taj pogodak otežao nam je mnogo stvari, pokušali smo izjednačiti, no igrali smo srcem umjesto glavom. Ako već moramo izgubiti, neka je to bilo u ovoj utakmici. Teško nam je, ali ne vrijedi plakati za prolivenim mlijekom - zaključio je Vitinha.

Linker
08. lipanj 2024 23:22