Luciano Spalletti

 ALBERTO PIZZOLI Afp
POTPUNI FOKUS

‘Željezna pravila‘ kod suparnika Vatrenih uoči Eura: Mobiteli se gase, a jedna stvar je strogo zabranjena

La Gazzetta dello Sport zavirila je u kamp Azzurra, u ono što se događa izvan travnjaka
Piše: SNObjavljeno: 14. lipanj 2024. 06:10

Sudar Hrvatske i Italije zakazan je za 24. lipnja u Leipzigu, u 21 sat, a bit će to završni obračun u našoj skupini, dok će se paralelno igrati dvoboj između Albanije i Španjolske. Talijani, koji će u Njemačkoj braniti naslov europskih prvaka, na turnir stižu s novim izbornikom, Lucianom Spallettijem, a sudeći prema pisanju tamošnjih medija, 65-godišnji strateg ima "željezna pravila".

Naime, La Gazzetta dello Sport zavirila je u kamp Azzurra, u ono što se događa izvan travnjaka, a tamo, primjerice, slušalice su - zabranjene. Spalletti inzistira na točnosti, prvi sastanak u danu zakazan je u podne, dok se u 12.45 cijela momčad nalazi na zajedničkom ručku, a večera je u 20 sati. Talijani imaju sobu za igre gdje se nalaze stolni tenis, biljar, stolni nogomet, dvije igre iz 80-ih godina, poput flipera, i četiri konzole s dva simulatora vožnje, a PlayStation se smije igrati samo u toj sobi.

Što se tiče mobitela, oni su dozvoljeni prije ručka i večere, primarno za videopozive s obiteljima, ali nakon toga se gase. Smijeh i zabava se doziraju, kako pišu Talijani, jer igrači moraju biti maksimalno fokusirani na zadatak.

Linker
14. lipanj 2024 06:12