Paul Currie/Shutterstock Editorial/Profimedia
EUROCAST

VIDEO: Ovo je vjerojatna postava protiv Italije, Dalić sprema čak četiri promjene?

U novoj epizodi Eurocasta, proslavljeni reprezentativac Dario Šimić najavio je utakmicu s Italijom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 22. lipanj 2024. 09:56

U novoj epizodi Eurocasta, našeg podcasta namijenjenog Europskom prvenstvu u Njemačkoj, raspravili smo s proslavljenim hrvatskim reprezentativcem Darijom Šimićem i glavnim urednikom Sportskih novosti Robertom Šolom.

Gosti su se osvrnuli na dosadašnji dio Europskog prvenstva s posebnim osvrtom na Hrvatsku te najaviti susret s Italijom u ponedjeljak u Leipzigu za koji, prema informacijama s kojima raspolažemo, Zlatko Dalić priprema čak četiri promjene u sastavu...

- Već je to neko vrijeme u eteru, mislim da smo u studiju već nakon remija s Albanijom bili na dobrom tragu. Najavljene su četiri promjene u odnosu na utakmicu s Albancima. Desni bek bi bio Stanišić umjesto Juranovića. Lijevi bek Gvardiol umjesto Perišića, te Pongračić na stoperu umjesto Gvardiola. Ista obrana kao protiv Španjolske - započeo je Šola i nastavio:

- Luka i Kovačić igrali bi kao dva zadnja vezna, Brozović bi ispao iz momčadi, a mladi Luka Sučić igrao bi desetku u 4-2-3-1. Na poziciji desnog krila startao bi Pašalić umjesto Majera, lijevo Kramarić a u špici Petković.

Šola je i prokomentirao promjene u sastavu.

- Imamo četiri promjene, četiri nova igrača, pet pozicija, to je dokaz da nemamo momčad koja je startala u prvom kolu a u drugom nije ispunila očekivanja. Logično je da tu Dalić traži nova rješenja. Stanišić i Gvardiol su naš najbolji par bekova, Brozovića bi i ja maknuo, nije dovoljno pokazao, isto vrijedi i za Majera. S druge strane, Sučić i Pašalić su puno toga dobrog napravili i zaslužili biti u startnih 11. Puno promjena, vjerovao sam da će startati i Budimir umjesto Petkovića, bio je naš najbolji igrač na terenu protiv Albanije. Također, volio bih da je u toj udarnoj postavi Martin Baturina.

Dario Šimić također je dao svoje mišljenje postavi Vatrenih.

- Prije Baturine, vratimo se na postavu. ne sviđa mi se kad se igra s dvije šestice, volim jednu šesticu i dvije osmice, to je moderan nogomet. Nama sad fali hitrih igrača, krila, brzina, to je sve uigrano. Ne volim dvije šestice i jednu desetku, to se vjerojatno opet pretvara, Sučić je izuzetno talentiran, s "asanovićevskim" pasom. Baturina je dosta napredovao, treba procijeniti, utakmica traje 90 minuta, to je dio taktike. Imamo pet zamjena, tko počinje tko ide s klupe više nije toliko istaknuto. Treba to gledati kroz nekih 95 minuta.

image
RONNY HARTMANN Afp

Nastavio je s pričom o Talijanima.

- Talijani su sada više momčad, s jednom ekstra klasom, to je Barella. imaju odličnog trenera, taktički su na razini, to se njeguje. Prije su tu igrala veća imena, ali oni su i dalje aktualni europski prvaci. Dosta im je neriješen rezultat, bit će dobro organizirani, sa Španjolcima su se povukli.

- Meni je Jorginho izgledao nevjerojatno slabo - nadovezao se Šola.

- Brozović je bio jedan od najboljih, a sad je doživio pad u godinu dana - rekao je Šimić.

Talijani su također najavili promjene u sastavu.

- Barella inače igra osmicu, stalno se ubacuje, opasan je. Siguran sam da će to raditi i protiv Hrvatske, Talijani se za to trebaju nametnuti. Naravno, mi navijamo za Hrvatsku, nadam se da ćemo se nametnuti, kao i protiv Albanije - ali tamo su nas "ubili" u tranziciji. Dvije stvari su važne, tradicija je na našoj strani, trebamo pobjedu. Imamo i jedan dan odmora više, to je u modernom nogometu dosta - kazat će Šimić.

Dotaknuli smo se i pozicije Luke Modrića.

- Luka kad igra osmicu nema dovoljno snage u plućima, to je jako zahtjevna pozicija, možda će mu više odgovarati ovakva postavka. Ovo mu je treća utakmica u deset dana, to u Realu nije igrao cijele sezone - rekao je Šola.

Ostatak razgovora o Vatrenima, eventualnim slabostima Talijana te jučerašnjim i nadolazećim utakmicama pogledajte u priloženom videu.

Linker
22. lipanj 2024 12:14