Andrej Kramarić će biti u vrhu napada protiv Italije, a Ante Budimir počinje s klupe

 ANTE CIZMIC Cropix
NOVI EUROCAST

VIDEO: ‘Čudna je ova Dalićeva odluka, ispada da je bilo najlakše žrtvovati tog igrača‘

U novom izdanju Eurocasta gostovali su Domagoj Abramović i Robert Šola, a tema je okršaj Hrvatske i Italije
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 24. lipanj 2024. 12:01

Čekanju dolazi kraj. Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Leipzigu igra treću utakmicu Europskog prvenstva, onu ključnu za prolazak skupine. Protivnik je Italija, a jasno je kako Zlatku Daliću i njegovim nogometašima igra samo pobjeda za prolazak u osminu finala.

Dalić će sigurno večeras napraviti neke izmjene u sastavu koji je počeo susret protiv Albanije, a jedna od njih je prilično iznenađujuća. Naime, u vrhu napada trebao bi biti Andrej Kramarić. Niti Ante Budimir niti Bruno Petković ne bi trebali početi ovaj sraz.

- Malo je čudna ova odluka pogotovo nakon prošle utakmice gdje je Ante Budimir bio stvarno dobar nakon što je ušao. Na kraju je imao dvije asistencije, dobro se kretao, dobro je zadržavao loptu, ima dobre fizičke predispozicije i očekivao sam da će danas krenuti u vrhu napada. Malo je čudno, ali stožer sigurno zna bolje od nas - rekao je nogometni trener Domagoj Abramović u novom izdanju našeg Eurocasta. Na njegove riječi se nadovezao glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

- Očito je Dalić svakako želio u prvoj postavi imati i Sučića i Pašalića koji su stvarno bili jako dobri protiv Albanije, koji su donijeli puno živosti i energije, trke, dubine i ulaska iz drugog plana. Njih dvojica su također fizički vrlo spremni i potentni te mogu dobro ispratiti talijanske bekove kad krenu naprijed. To je očigledno Daliću bilo jako važno, a opet ne želi složiti momčad bez Kramarića jer je on naš najbolji golgeter. Ispada da je najlakše bilo žrtvovati Budimira, odnosno Petkovića jer niti jedan od njih na kraju nije zabio u prva dva kola.

Naša postava sa Sučićem i Pašalićem na poziciji tih lažnih krila na neki način podsjeća na ono klasično ‘božićno drvce‘ koje je svojedobno popularizirala momčad Milana.

- To ispada kao božićno drvce samo što u božićnom drvcu taj centarfor bude stvarno centarfor, ali mi sada imamo božićno drvce bez vrha, nemamo gdje zakačiti zvijezdu na vrhu.

Abramović je svoju igračku karijeru proveo kao napadač pa je želio poslati jednu poruku Daliću i stožeru.

- Iza napadača se treba stati. Svatko tko je igrao nogomet zna da su napadači uz golmane najosjetljiviji tip. Napadač mora imati podršku. Kod nas se često gleda da ako napadač ne zabije gol onda ne igra sljedeću utakmicu. Smatram da to nije dobro. Naravno da je primarni cilj napadača zabiti gol, ali ima i drugih stvari koje on radi. Pravi primjer je Budimir koji je odigrao dobro protiv Albanije iako nije zabio gol. Moja zamjerka izborniku je da nije stao iza jednog od napadača da se barem otprilike zna tko je naš prvi napadač - smatra Abramović.

U moru drugih nogometnih tema dotaknuli smo se i jedne ipak malo nenogometne, odnosno kritika koje je Joško Jeličić uputio novinarima, portalima i komentatorima s pozicije komentatora na HRT-u.

- Joško Jeličić nije novinar. Da je novinar ne bih komentirao njegov rad jer nikada nisam komentirao rad kolega. To što je Joško Jeličić izgovorio u emisiji i način na koji on drži lekcije novinarima, portalima i medijima je apsolutno neprimjereno. To nema veze ni s čim, a najmanje s poslom zbog kojeg je on doveden tamo. Ovo što je Joško Jeličić izgovorio i način na koji drži lekcije novinarima je sramota i to je potpuna glupost - rekao je Šola.

Što smo još pričali u Eurocastu, kako vidimo ostale moguće promjene u sastavu Vatrenih, kako smo doživjeli jučerašnje utakmice i što sve očekujemo od naše večerašnje saznajte u cijelom Eurocastu:

Linker
24. lipanj 2024 12:51