Igrači Hrvatske

 CHRISTOPHE SIMON Afp
POGLED PROTIVNIKA

Vatreni oduševio Španjolce: ‘Hrvati su izgledali kao da umiru, on ih je natjerao na uskrsnuće‘

Novinari Marce smatraju da je Livaković skrivio prvi pogodak
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2024. 19:58

Bodovno gledano, provod u Hamburgu nešto je ljepši od onog u Berlinu, ali u konačnici se nismo imali čemu veseliti nakon 90 minuta i 2:2 remija s Albanijom. Utakmica je, naravno, zanimala i španjolske medije, kojima nije bilo teško zaključiti da prvo poluvrijeme iz hrvatske perspektive sliči katastrofi.

Rani pogodak Qazima Lacija (11.), misli španjolski list Marca, krivica - Dominika Livakovića: "Zbog njegove pasivnosti Laci je uspio zatresti mrežu", drži spomenuti list te u nastavku s pravom kritizira kompletnu igru Vatrenih u prvih 45 minuta.

"Hrvatska nema ideju, igrači su im pretjerano spori, igraju predvidljivo i bez pravog vođe", "oprali" su nas Španjolci.

image

Ante Budimir

ANTE CIZMIC Cropix

Drugo poluvrijeme - druga priča. Hrvatska je "udahnula", izmigoljila se iz užasavajućeg sivila i pokazala da ipak zna odigrati nešto više od centaršuteva preko bekova. Redom su u igru ulazili Luka Sučić (46.), Mario Pašalić (46.), Ante Budimir (69.), Borna Sosa (84.) i Martin Baturina (85.). Pitate li novinare Marce, najviše im se dojmio centarfor Osasune.

"Ante Budimir apsolutno je promijenio utakmicu i izveo obrat", piše u osvrtu na utakmicu, a niz pohvala Budimir je zaradio i u izvještaju AS-a.

"Činilo se kao da Hrvatska umire, a onda ih je Budimir natjerao da uskrsnu. Razvukao je albansku obranu i napravio veliki posao, no Albanija se izvukla iz pakla", navodi AS, s dodatkom da je bilo samo pitanje vremena kad će Hrvatska zabiti pogodak. U nastavku, AS navodi da su "Brozović i Majer odigrali razočaravajuće" i "mora da su Dalić i Modrić bili monumentalno bijesni na poluvremenu".

Završno, Marca podvlači da "Hrvatsku čeka infarktno stanje", a AS da su "igrači koji su ušli s klupe poslali Daliću poruku za budućnost".

Linker
19. lipanj 2024 20:13