INA FASSBENDER Afp
NERVOZAN UNATOČ POBJEDI

Talijanskog izbornika naljutilo pitanje novinara: ‘Ne sviđa mi se ta ideja‘

‘Vidjeli smo mnogo dobrih stvari, ali ako nas ne odvedu do cilja, bit će nevažne‘, rekao je Spalletti
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2024. 23:48

Talijanski izbornik Luciano Spalletti bio je nervozan unatoč pobjedi (2:1) nad Albanijom. Isprovocirali su ga novinari tvrdnjom da ova momčad ovisi o Nicolu Barelli.

Bio je to početak iz noćne more u Dortmundu jer je naivno dodavanje Federica Dimarca presjekao albanski veznjak Sassuola Nedim Bajrami i postigao pogodak nakon samo 23 sekunde – što je novi najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava.

Ipak, Azzurri su preokrenuli do 16. minute udarcem glavom Alessandra Bastonija nakon kornera i Barellinim pogotkom s ruba kaznenog prostora.

image

Luciano Spalletti

INA FASSBENDER Afp

“Vidjeli smo mnogo dobrih stvari, ali ako nas ne odvedu do cilja bit će potpuno nevažne,” rekao je Spalletti za RAI Sport, a njegove je izjave prenijela Football Italia.

“Mogli smo ih dokrajčiti u nekoliko navrata, no nismo išli do kraja. Sve bismo dobro pripremili, a zatim se povukli unazad.”

Spalletti želi neopterećenu Italiju

Barella je bio pod upitnikom za ovu utakmicu zbog problema s mišićima. Propustio je obje pripremne prijateljske utakmice, no svejedno je postigao pobjednički pogodak.

Kada su Spallettija pitali ovisi li talijanska momčad o Barelli, odjednom je povisio ton.

“Reprezentacija mora znati igrati bez jednog igrača, mi imamo 26 jakih igrača. Ne sviđa mi se ta ideja da momčad ovisi o pojedincu.”

image

Nicolo Barella

ALBERTO PIZZOLI Afp

U samoj završnici Albanija je mogla doći do izjednačenja kada je udarac džokera s klupe Reya Manaja fantastično obranio vratar Gianluigi Donnarumma.

"U drugom poluvremenu Albanci su krenuli na sve ili ništa i mi smo trebali maksimalno iskoristiti te prostore koji su se otvorili, ali umjesto toga neshvatljivo smo se povukli."

U prvoj utakmici skupine B Španjolska je razbila Hrvatsku 3:0 golovima Alvara Morate, Fabiana Ruiza i Danija Carvajala, dok je Unai Simon obranio jedanaesterac Bruni Petkoviću.

Italija će 20. lipnja igrati sa Španjolskom, a posljednju utakmicu u skupini protiv Hrvatske 24. lipnja. U drugom kolu Vatreni igraju protiv Albanije u srijedu 19. lipnja u 15:00.

Linker
15. lipanj 2024 23:49