GABRIEL BOUYS Afp
REAKCIJE IZ SUSJEDSTVA

Srbi grme o skandalu na tribinama, na meti je i Brozović: ‘Dalić je u svlačionici okončao jednu eru‘

Tiskovine i portali u susjedstvu također su se rapisali o infartnoj utakmici Vatrenih u Hamburgu
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2024. 17:42

Još jedan težak dan za navijače Vatrenih, Hrvatska niti u drugom kolu skupine B nije uspjela stići do pobjede iako je protiv Albanije imala vodstvo od 2:1 do posljednjih trenutaka utakmice. Ovog puta u 95. minuti susreta koban za Vatrene bio je Gjasula koji je postavio konačan rezultat (2:2).

Hrvatska je prvi pogodak primila već u 11. minuti susreta kada navijače Vatrenih u Hamburgu šokirao Qazim Lacij. Bila je to zaista očajna igra Vatrenih na koju definitivno nismo navikli. Previše pogrešaka u osnovnim segmentima igre, premalo prilika i jedno veliko ništa. izbornik Dalić je u nastavku uveo nekoliko izmjena i tada su stvari krenule nabolje, stigao je veliki preokret, ali dekoncentracija u završnici uzela nam je sva tri boda.

Hrvatska nakon remija s Albanijom i dalje ima šansu za prolaz skupine, ali idući na redu je susret s Italijom i ako je suditi po većini viđenog u prve dvije utakmice naše reprezentacije, s pravom možemo biti zabinuti.

image
GABRIEL BOUYS Afp

Mediji u susjedstvu također su se osvrnuli na posljednju utakmicu Vatrenih. ‘SportSport.ba‘ se tako dotaknuo senatora Hrvatske, najviše Marcela Brozovića, ali i nekih drugih, za koje tvrde kako su ‘potrošili sve kredite‘. U tekstu se također navodi kako je ‘Dalić u svlačionici okončao jednu eru u reprezentaciji Hrvatske‘, a među ostalime piše:

- I dok je slaba utakmica protiv rivala kao što je Španjolska na neki način dopustiva, to se ne može reći i za duel s Albancima koji definitivno nisu nivo Hrvatske. Brozović je bio možda i najslabija karika u prvom dijelu te ga je Dalić na poluvremenu odlučio ostaviti u svlačionici. Odlaskom u Al Nassr Brozović je izgubio na brzini, agilnosti i drugim stvarima. Platio je ceh igranja u ligi koja je očigledno ispod europskog nivoa.

image
GABRIEL BOUYS Afp

Srpski ‘Sportal‘ piše o ‘infarktnoj utakmici‘ u tekstu s naslovom - ‘Tuga u Hrvatskoj, Albanci im uzeli pobjedu u 95: Vatreni pred eliminacijom sa Eura‘. Spomenuti portal također navodi kako su ovim rezultatom ‘Hrvati i Albanci izbacili jedni druge‘ te ističu kako je ovaj rezultat ‘odlična vijest za Srbiju‘ jer bi eventualnom pobjedom protiv Slovenije već izborili osminu finala makar kao jedna od najbolje trećeplasiranih momčadi skupina.đ

Kurir se se druge strane manje koncentrirao na samu utakmicu već je većinu pažnje posvetio ‘skandalu na tribinama‘. Samo jedan u nizu tekstova nosio je naslov ‘Na terenu spektakl, na tribinama skandal! Albanija u 95. minuti šokirala Hrvatsku, sramotno skandiranje obilježilo utakmicu‘.

Slovenski ‘24ur‘ se naklonio Albancu Gjasuli koji je ‘od tragičara postao junak‘. Susjedi iz Slovenije također ističu i činjenicu da se Albanci nisu predavali do posljednjeg zvižduka dok su Hrvati peti put zaredom neuspješno lovili pobjedu na prvenstvu nakon primljenog prvog gola.

Linker
14. rujan 2024 08:53