Dani Carvajal i Mikel Merino

 CHRISTOPHE SIMON Afp
‘ON JE UBOJICA‘

Španjolci likuju: ‘Je li ovo kraj Hrvatske? Modrić ih nije upozorio na najboljeg beka svijeta‘

‘Hrvatska je pobijedila samo na tribinama, a na travnjaku je Furija plesala sama‘
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2024. 16:41

Španjolska nogometna reprezentacija napunila je baterije ogromnim samopouzdanjem. Vjerojatno ni sami nisu očekivali ovako jednosmjernu utakmicu protiv naših Vatrenih, a nakon 3:0 pobjede, u tamošnjim medijima pršte hvalospjevi na gotovo svako ime Furije, ali i sumnje u suprotnu im stranu.

"Cilj Španjolske je biti u Njemačkoj i za mjesec dana. Ova utakmica osnova je za put koji želimo prijeći, Španjolska je odigrala izvanredno. Nogometaši Zlatka Dalića znali su da je okomitost španjolska snaga, a svejedno su upali u smrtonosnu zamku. Pokušavali su zatvoriti krila, a zaboravili su da je naša središnja linija jedna od najboljih na svijetu", započinje list Marca osvrt na za njih veselu noć u Berlinu.

Hrabro tvrde i da imaju najizvrsnijeg beka na planeti, iako bismo mi vjerojatno rekli da se taj nalazi na drugoj strani (i igra za Manchester City), a uspoređuju ga i s brazilskom legendom.

"Jasno je da je ovo sezona Danija Carvajala. On je najbolji bek na svijetu, kao nekad Cafu. I to ne samo zato što zabija golove, nego zbog autoriteta koji prenosi na suigrače, zbog toga što ga protivnici snažno poštuju. A kad zabije gol, onda s tu jednostavno nema što dodati. Kreće se kao riba u vodi, on je ubojica. Modrić nije upozorio svoje suigrače na njega ili se samo nisu obazirali", piše Marca na ime Realove zvijezde i strijelca trećeg pogotka.

image

Dani Carvajal

JOHN MACDOUGALL Afp

Usuđuje se isti medij postaviti i pitanje "je li ovo kraj najbolje Hrvatske", no sjetili su se da Vatreni znaju "oživjeti" u najtežim trenucima.

"Morate biti hrabri ako želite potvrdno odgovoriti na ovo pitanje. Španjolska je žestoko kažnjavala Hrvate, no oni ne podižu bijelu zastavicu. Njihovo poimanje nogometa ne ide u tom smjeru. Talijani i Albanci, gledajući poraz Hrvatske, vjerojatno imaju više problema nego sreće. Hrvati su impresivni u lošim vremenima", zaključuje renomirani španjolski list.

U sličnom tonu pisao je i AS Spain, koji navodi da je "Hrvatska pobijedila samo na tribinama, ali na travnjaku je Španjolska plesala sama".

Linker
18. lipanj 2024 14:24