Roberto Martinez

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
MARTINEZ PRELOMIO

Portugalci rasprodali stadion za sudar s Vatrenima, ali navijači neće vidjeti glavnu zvijezdu: ‘Ovakav je plan‘

‘Svi igrači su imali sedam dana da se priključe, da se pripreme za Europsko prvenstvo, da osvježe misli‘
Piše: SN, HinaObjavljeno: 05. lipanj 2024. 21:42

Portugalski izbornik Roberto Martinez održao je konferenciju za medije ususret prijateljskoj utakmici s Hrvatskom, Belgijski stručnjak otkrio je kako Cristiano Ronaldo i Ruben Neves, dvojac iz saudijskih klubova, neće nastupiti u nadolazećem okršaju protiv Vatrenih.

- Ruben Neves i Cristiano Ronaldo stižu 7. lipnja. Svi igrači su imali sedam dana da se priključe, da se pripreme za Europsko prvenstvo, da osvježe misli. Plan za njih dvojicu je da preskoče utakmicu s Hrvatskom i igraju protiv Irske - rekao je portugalski izbornik.

Portugalski nogometni savez je svojim navijačima prodao sve ulaznice za prijateljsku utakmicu s Hrvatskom u Lisabonu, u subotu od 18.45 sati, uključujući i one koje nisu iskoristili hrvatski navijači.

"Ulaznice za kategorije 1 i 3, koje su ostale od kvote dodijeljene hrvatskim navijačima i vraćene od saveza te zemlje, rasprodane su danas u manje od tri sata", priopćio je u srijedu Portugalski nogometni savez. Te su se ulaznice prodavale po cijenama od 35 i 10 eura.

image

Cristiano Ronaldo

ALEX NICODIM Nurphoto Via Afp

Portugal i Hrvatska igrat će u subotu na Nacionalnom stadionu u Lisabonu, poznatom i kao sportski kompleks Jamor, koji prima 37.500 gledatelja. Ondje se očekuje 800 hrvatskih navijača, podatak je Hrvatskog nogometnog saveza.

"Još uvijek ima ulaznica za tribinu “Football Lovers” s uključenim cateringom po cijeni od 150 eura, a koje navijačima pružaju drugačiji doživljaj", izvijestio je portugalski savez. Portugal je posljednji put igrao na Nacionalnom stadionu prije deset godina kada je ugostio Grčku u remiju 0-0.

Hrvatska će prvenstvo otvoriti 15. lipnja sa Španjolskom, a u skupini su još Italija i Albanija. Portugal je u skupini sa Češkom, Turskom i Gruzijom. Portugalci su u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pobijedili u svih deset odigranih utakmica pa vjeruju u ponavljanje uspjeha iz 2016. godine kada su osvojili naslov prvaka. U četvrtak su u prijateljskom susretu svladali s 4-2 Finsku.

Portugal i Hrvatska su dosad igrale međusobno sedam puta. Portugal je pobijedio šest puta, a jedna utakmica je završila neodlučeno. Hrvatska, koja je 2023. bila finalist Lige nacija i 2022. brončana na Svjetskom prvenstvu, u srijedu je s 3-0 pobijedila Sjevernu Makedoniju u pripremnoj utakmici igranoj u Rijeci.

Linker
22. rujan 2024 18:12