KENZO TRIBOUILLARD Afp
PROBLEMI U ŠPANJOLSKOJ

Ključna karika ozlijeđena pred okršaj s Vatrenima. Praktički je otpisan, umjesto njega uskače igrač Reala

‘Ima manjih problema, ne znam hoće li moći igrati protiv Hrvatske‘, rekao je Olmo
Piše: HinaObjavljeno: 13. lipanj 2024. 15:35

Branič španjolske nogometne reprezentacije Aymeric Laporte (30) u četvrtak nije trenirao sa suigračima zbog tegoba s mišićem pa vjerojatno neće igrati u subotu protiv Hrvatske u utakmici 1. kola skupine B na EURU, izvijestile su novine Marca i AS pozivajući se na informaciju Španjolskog nogometnog saveza (RFEF).

Laporte, središnji branič saudijskog kluba Al-Nassr, vježbao je indivudualno po posebnom programu.

"Ima manjih problema, ne znam hoće li moći igrati protiv Hrvatske. Nadamo se da nije ništa ozbiljno jer nam je važan igrač", izjavio je ofenzivni vezni igrač Dani Olmo na konferenciji za medije.

Laporte će sa suigračima otputovati u Berlin "ali je praktično otpisan" za tamošnju utakmicu s Hrvatskom, izvijestila je Marca.

Dnevnik AS piše da će ga zamijeniti Nacho Fernandez, 34-godišnji kapetan Real Madrida.

Stoperski par mogli bi činiti Nacho i Robin Le Normand, 27-godišnji branič Real Sociedada. Njih dvojica su igrala od početka u pripremnoj utakmici sa Sjevernom Irskom prije pet dana u kojoj je Španjolska pobijedila s 5-1.

Laporte se bio naknadno priljučio reprezentaciji nakon finala saudijskog kupa 31. svibnja. Protiv Sjeverne Irske je igrao od 53. minute kada je ušao umjesto Nacha.

Laporte je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo bio u početnoj postavi, a prije godinu dana je odigrao čitav susret protiv Hrvatske u finalu Lige nacija.

Za Španjolsku je skupio 29 nastupa. Uz Španjolsku i Hrvatsku u skupini B Europskog prvenstva su Italija i Albanija

Linker
28. lipanj 2024 10:41