Zlatko Dalić

 ANTE CIZMIC Cropix
IZBORNIK UOČI ITALIJE

Dalić: ‘Protiv Albanije se dogodilo nešto jako čudno. Lako je sada govoriti da treba ovo ili ono‘

‘Bili smo puno puta u takvoj situaciji, uvijek imamo neku utakmicu koja nam puno znači‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. lipanj 2024. 20:57

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić dao je intervju Hrvatskoj televiziji dan nakon remija s Albanijom (2:2).

- Teško je, pogledao sam utakmicu s Albanijom. Prvo poluvrijeme je bilo jako loše, drugo dobro. Puno smo energije potrošili da se vratimo. rekao sam dečkima i da nam bod igra prije utakmice ako nešto pođe po zlu. Protivnik je bio motiviran, primili smo rani gol. Ti golovi nas presjeku. Mi se moramo potrošiti jako da damo gol, a primamo ih lako, nikad nismo tako igrali. Primamo golove iz naših grešaka. Start obje utakmice je bio loš. U svlačionici se dogovorimo sve, ali ne ide – kazao je Dalić u razgovoru s Markom Šapitom.

Dodao je kako je frustrirajuće tako primati golove.

- Ne postavimo se dobro i ne korigiramo. Primimo gol u 95. minuti iz polukontre. To je jako čudno, ali to je nogomet. Imamo dan više odmora. Dobro će nam doći. Imamo puno toga za razgovarati sad.

Kazao je kako Hrvatska ima još jednu priliku koju mora iskoristiti.

- Bili smo puno puta u takvoj situaciji. Uvijek imamo tu neku utakmicu koja nam znači puno. Ova sad utakmica je jesi ili nisi. Dobro ćemo napraviti analizu kako bismo prošli grupu – najavio je izbornik Vatrenih.

Što napraviti, sugestije su raznolike?

- Moramo ostati mirni. Lako je govoriti sad da treba ovo ili ono. Protiv Albanije smo htjeli po bokovima dobiti prodornost i Petkovića u napadu da zadrži loptu. Optimist sam i vjerujem u ovu reprezentaciju. Protiv Portugala prije 10 dana smo biti prvaci Europe, sad smo najgori. I tad sam govorio da treba smiriti. Sad je muka i patnja, ali bit će dobro na kraju. Nemamo pravo tražiti prolazak skupine ako nikog ne pobijedimo.

Nisu u razgovoru izostali ni novi komplimenti hrvatskim navijačima.

- Hvala navijačima. Mi dovedemo 100 tisuća ljudi u Berlin i Hamburg. Ovo je postao pokret. Nadam se da će ih biti puno i u Leipzigu. Hvala vam i bodrite nas i dalje.

Što naš izbornik očekuje u utakmici Italije i Španjolske?

- Ta utakmica može odlučiti skupinu. Ako dobije Italija, ulazi neopterećena u zadnji krug. Ako dobije Španjolska, možemo biti drugi. Ima tu puno kalkulacija, a nama je jedina opcija pobjeda protiv Italije – rekao je na kraju Zlatko Dalić.

Linker
20. lipanj 2024 21:01