Danny Makkelie

 ODD ANDERSEN Afp
A TKO DRUGI...

Čovjek koji je razbjesnio Dalića sjedio je u VAR sobi u Moskvi. Sjećate li što se dogodilo?

Hrvatska je u finalu 2018. izgubila od Francuske 2:4, a VAR je izazvao kontroverze zbog jedanaesterca
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 16:30

Podosta traumatičan kraj utakmice Hrvatske i Italije obilježio je Europsko prvenstvo iz aspekta Lijepe Naše. Vatreni su imali 1:0 i sve u svojim rukama, minutu prije kraja čekali su posljednji zvižduk i potvrdu prolaska u nokaut fazu, ali je snove srušio pogodak Zaccagnija netom prije završetka.

Sve se to zbilo u osmoj minuti sudačke nadoknade, čije je trajanje izazvalo podosta kontroverzi, a i općenito se smatra da je glavni sudac utakmice Danny Makkelie sudio pomalo tendenciozno na stranu Italije. Nakon te sudačke predstave vjerojatno je postao najomraženija osoba u Hrvatskoj, a sada je isplivao jedan pomalo zaboravljeni podatak koji će dodatno razbjesniti navijače Vatrenih.

Makkelie je bio član sudačke postave u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Hrvatska je tada izgubila od Francuske rezultatom 4:2, a i tu utakmicu obilježile su poneke sudačke kontroverze. Glavni sudac te utakmice bio je Argentinac Nestor Pitana, a najviše kontroverzan bio je kazneni udarac za Francusku pri rezultatu 1:1. Pitana je kasnije priznao da ne bi dosudio kazneni udarac da nije bilo intervencije u VAR sobi, a u njoj je bio upravo "tragičar iz Leipziga" Makkelie.

Doduše, bio je VAR B sudac, glavni je bio Talijan Massimiliano Irrati, no zna se da suci međusobno komuniciraju u VAR sobi te da je i Nizozemac imao prste u odluci koju su mnogi protumačili krađom na račun Hrvatske.

Linker
25. lipanj 2024 16:32