GABRIEL BOUYS Afp
SUDAČKA EKSPERTIZA

Bruno Marić: Rezultatom ne možemo biti zadovoljni, ali izvedbom suca - moramo

‘Veseli me veliki respekt prema našoj reprezentaciji jer napokon imamo status kakav zaslužujemo‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. lipanj 2024. 17:17

Suđenje na Europskom prvenstvu za Sportske novosti analizira Bruno Marić:

- Sudac Francois Letexier je pokazao sjajnu formu! Istina, prvi dio utakmice bio je mrvicu uvjerljiviji, ali teško bi mu našli ozbiljnu zamjerku. Želim ponoviti kako je ovaj pristup vođenju utakmice suca Letexiera bio na top razini.

Naglašavam da je Letexier najveći dio utakmice bio neprimjetan, točan i pravovremen. Utakmicu je u potpunosti imao pod kontrolom i primijenio je sjajnu taktiku vođenja iste. Također je na utakmici u Hamburgu pokazao dobar osjećaj za igru. Veseli me veliki respekt prema našoj reprezentaciji jer napokon imamo status kakav zaslužujemo svojim rezultatima.

Nakon što smo postigli drugi zgoditak u 78. minuti, sudac je morao uložiti maksimalan napor da na isti način vodi utakmicu. U tome je zaista uspio. Iako je VAR soba analizirala je li se dogodio prekršaj u fazi napadačkog posjeda Albanije prije postizanja pogotka, apsolutno je ispravna bila prosudba kako nema prekršaja našeg braniča. Na žalost, opet stoji konstatacija kako ne možemo biti zadovoljni s rezultatom, ali s izvedbom suca Letexiera - moramo, zaključio je Marić.

image

Francois Letexier

ANTE CIZMIC Cropix

Linker
19. lipanj 2024 18:03