INA FASSBENDER Afp
IZBORNIK ALBANIJE

Brazilac želi maksimalno zagorčati život Vatrenima, a jedno ga posebno brine: ‘O tome najviše razmišljamo‘

‘Kad gledamo pojedinačno Modrić je tu, i dalje izvrstan. Zadovoljstvo je igrati protiv velikih i jako vještih igrača‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. lipanj 2024. 18:21

Albanski izbornik Brazilac Sylvinho i kapetan Berat Djimsiti najavili su na stadionu u Hamburgu utakmicu s Hrvatskom.

- Momčad je spremna, svi su zdravi, imali smo kratak trening – kazao je izbornik albanske reprezentacije i istaknuo:

- Skupina je teška, svakako, ali vjerujem da možemo izazvati veliko oduševljenje jer igramo protiv velikih momčadi. Od njih možemo učiti, ali sposobni smo im se i suprotstaviti. Odigrat ćemo najbolje što možemo, zadovoljstvo je igrati protiv ekipa koje imaju visoku tehničku razinu kao što je Hrvatska, igrače u Realu i Manchester Cityju, ali nećemo nikad odustati. Ja nikad neću odustati, kao što nisam protiv Italije, iako smo poraženi. Hrvatsku ćemo možda i pobijediti, tko zna. Mi ćemo svakako biti spremni za to.

Hrvatska je izgubila od Španjolske, ali je stvorila više šansi, više kontrolirala loptu, ali nije davala golove. Kakva je vaša taktika?

- Gledali smo utakmicu, Hrvatska je izgubila 3:0, ali igrala je jako dobro, Španjolska je velika momčad, no teško se bilo vratiti se nakon tri gola. Nećemo govoriti da ćemo lako pobijediti, ovo je teška skupina.

Rekli ste da Hrvati imaju igrače u Realu i Cityju, no neki su već u godinama.

- Kad gledamo pojedinačno Modrić je tu, i dalje izvrstan. Zadovoljstvo je igrati protiv velikih i jako vještih igrača kao što su Jorginho i Berella kod Talijana ili hrvatskih veznjaka. Imamo i mi Asllanija, Mucija, Broju, Djimsitija... koji igraju na visokoj razini. Moramo biti oprezni i strpljivi.

image
INA FASSBENDER Afp

Hoće li protiv Hrvatske biti okomitiji?

- Nije točno da nismo napadali Italiju, ali nije nam dopustila. Bili su jako dobri. U zadnjim minutama smo imali vrlo lijepu šansu za 2.2, no Azzurri su se branili odlično. Euro se igra na vrlo visokoj razini. Talijani su prvaci Europe. To je nogomet na najvišoj razini. Nije da mi ne možemo, moramo shvatiti da možemo, to je izazov. To je ono zbog čega je nogomet toliko velika strast. Čeka nas veličanstven put. Odigrali smo jako dobru utakmicu, nismo se urušili iako smo primili dva gola.

Kako se misli suočiti s veznom redom Hrvatske?

- Kad imate u momčadi Brozovića, Kovačića, Modrića, to je srce momčadi koja je izvrsno. Vješti su, imali su izvrsne karijere, imaju visoku kvalitetu, jako su dobri u dodavanjima. Imaju i druge odlične igrače kao što je Kramarić, ali točno je da najviše razmišljamo upravo o hrvatskom veznom redu - zaključio je Sylvinho.

Berat Djimsiti, stoper Atalante, komentirao je koliko će Albanija biti drugačije nego u prošloj utakmici?

- Prva stvar koju mogu reći je da je Hrvatska jedan od favorita. U utakmici s Italijom vidjelo se koliko su ti susreti zahtjevni i teški, moramo igrati koncentrirano svih devedeset minuta, svaki problem može uzrokovati gol. Moramo se s time pozabaviti te biti bolji nego u prvom dvoboju kako bismo doveli Hrvatsku u tešku poziciju.

Je li se čuo s klupskim suigračem Marijom Pašalićem?

- Ne sada, ali prije smo se zezali, komentirali smo što Hrvatska nikad nije igrala protiv Albanije, to će biti poseban dan. Veselim se Hrvatskoj na terenu, veselim se vidjeti Marija Pašalića. Bit će to dobar dan.

Jeste li psihološki spremni?

- To je važna priprema, samo psihološka prisutnost donosi razliku i važnija je od fizičkog napora. Pokušali smo se ohrabriti nakon poraza, imali smo vlastita očekivanja od svih igrača. Kao iskusniji pokušavam kazati kolegama da se porazi događaju i da iz njih možemo puno naučiti.

Kakav će biti ritam igre?

- Italiji smo dopuštali da nam probija linije, moramo biti pametniji i stopirati im ritam. Pokušat ćemo im oduzeti posjed, moramo taktički najbolje odigrati.

Hrvatska je izgubila od Španjolske 3:0, znači li to da će biti slabija nego ikad.

- Nije to bila laka utakmica, nisu igrali loše, a sada je i za njih prilika da pokažu reakciju. Bit će to težak dvoboj i za njih i za nas - kazao je Djimsiti.

Linker
06. listopad 2024 06:40