ANGELOS TZORTZINIS Afp
IZJAVA NAKON PORAZA

Mađarska na rubu ispadanja s Eura, a izbornik ne žali ni za čim: ‘Ponosan sam‘

‘Najvažnije je da u našoj zadnjoj utakmici u skupini našim navijačima pokažemo ono što se i očekuje‘
Piše: HinaObjavljeno: 19. lipanj 2024. 21:35

Nakon drugog poraza u svom drugom nastupu u skupini A na EURU, ovoga puta 0:2 od domaćina Njemačke, izbornik mađarske nogometne reprezentacije Marco Rossi izjavio je kako ne žali ni za čim.

"Ne žalim ni za čim. Napravili smo neke pogreške, ali to se u nogometu događa. Momčadi kao što je Njemačka koje su iz samog svjetskog vrha igraju bolje od nas, mi smo toga svjesni. Radili smo na taktici i mentalitetu, moji su momci dobro odgovorili i ponosan sam na njihovu izvedbu. Stvorili smo neke prilike, ali nismo imali sreće", rekao je Rossi.

Usprkos dva poraza u prva dva nastupa, Mađarska još uvijek može do osmine finala ukoliko u posljednjem kolu svlada Škotsku i ako joj se "poklope" rezultati u drugim skupinama.

"Škotska je fizički moćna momčad. Najvažnije je da u našoj zadnjoj utakmici u skupini našim navijačima pokažemo ono što se i očekuje, a to je dati sve od sebe", zaključio je Rossi.

Gundogan: ‘Moramo ostati strpljivi‘

S dvije pobjede u prva dva nastupa u skupini A na EURO domaća reprezentacija Njemačke postala je prvi siguran sudionik osmine finala.

Njemačka je u srijedu u susretu 2. kola u Stuttgartu svladala Mađarsku sa 2-0 golovima Jamala Musiale i Ilkaya Gundogana.

"Sve smo bolji, ali iako napredujemo mora prebroditi i određene probleme što se pokazalo i danas, osobito u prvom poluvremenu, a takve situacije morate preživjeti. Preživjeli smo, a onda i uzvratili. Moramo ostati strpljivi, jer što duže trenirate zajedno, dobijate bolji osjećaj za suigrače", izjavio je njemački kapetan Gundogan koji je proglašen i za igrača utakmice.

Vratar Manuel Neuer istaknuo se važnim obranama u uvodnom dijelu susreta.

"Bilo je jako važno potvrditi našu izvedbu protiv Škotske. Možete osjetiti euforiju među navijačima, atmosfera je dobra, Njemačka je uvijek u krugu favorita, ali i dalje moramo obaviti domaću zadaću", kazao je Neuer.

Linker
19. lipanj 2024 21:37