TOM DUBRAVEC Cropix
MOGUĆI RASPLETI

Pobjeda nas vodi na koračić do Eura, a evo u kakvoj će situaciji biti Vatreni ako remiziraju ili izgube

Moguće je da ćemo za ostvarenje jednog cilja trebati i pomoć suparnika Turske
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 15. listopad 2023. 11:23

Hrvatska ove nedjelje gostuje u Cardiffu gdje nas od 20.45 čeka utakmica s Velšanima. Vatreni nakon poraza od Turske na Opus Areni u ovaj susret ulaze s druge pozicije i s 10 bodova iz pet utakmica, tri više, ali i utakmicu više imaju Turci, dok je Wales trenutno na sedam bodova iz pet susreta.

U ovom članku pozabavili smo se mogućim raspletima i time kako bi oni mogli utjecati na put Vatrenih prema Europskom prvenstvu

Što ako...

Pobijedimo

Priča će praktički biti zaključena, Hrvatska će doći na koračić do Eura. Matematički bi Vatrenima trebao još bod u posljednje dvije utakmice za osiguranje drugog mjesta, ali možda joj ni on u konačnici ne bi bio potreban.

Remiziramo

Hrvatska će i dalje držati kontrolu, sa šest bodova u dvobojima s Latvijom i Armenijom ostala bi nedostižna za sve ostale konkurente osim Walesa. Mogla bi doći i do prvog mjesta u skupini, ali bi joj trebala pomoć suparnika Turske.

Izgubimo

Otvara se opcija u kojoj Hrvatska može ostati bez direktnog plasmana na Euro i sa šest bodova u studenom. To bi se zbilo kada bi Turska svladala Latviju, a Wales došao do maksimalnog ulova i protiv Armenaca i protiv Turaka.

Linker
28. travanj 2024 21:39