Marc Cucurella

 MIGUEL MEDINA Afp
‘SLOŽIO‘ GA NA TLO

VIDEO: Ovaj trenutak ludila niste mogli vidjeti na TV-u. Što se motalo po užarenoj glavi zvijezde Njemačke?

Četvrtfinalnu utakmicu obilježio je agresivni pristup počevši s prekršajem Kroosa na Pedriju
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2024. 14:40

Agresivni pristup utakmici obilježio je susret Španjolske i Njemačke (2:1) u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Ljestvicu je u samom startu visoko podigao Toni Kroos prekršajem koji će izbaciti Pedrija s Eura, a do kraja susreta, odnosno u ukupno 120 minuta igre, zabilježeno je čak 39 prekršaja, 15 žutih i jedan crveni karton.

Međutim, na bespućima Interneta isplivala je i snimka situacije koja je ostala nezabilježena. Nije ju vidio ni glavni sudac Anthony Taylor, a ni pratitelji diljem svijeta budući da TV kamere nisu prikazale taj trenutak. Radi se o susretu španjolskog braniča Marca Cucurelle i njemačkog napadača Leroya Sanea. Snimka je, doduše, poprilično niske kvalitete i teško je razaznati na kojem se dijelu terena odvija situacija, no morala se odigrati u prvom dijelu jer je Sane na poluvremenu preseljen na klupu za rezerve.

Snimka pokazuje kako Sane dolazi prema Cucurelli u trenutku dok su obojica bez lopte, a Španjolac ga zatim blago odguruje rukom u rame. Sanea je to potpuno izbacilo iz takta, zaletio se u Cucurellu, možebitno ga udario i podlakticom u glavu budući da je branič naglo pao na tlo i ostao ležati na travnjaku držeći se za lice. SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Sudac Taylor previdio je ovu situaciju, inače bi žuti karton za Sanea bio najblaža moguća kazna. Doduše, Taylor je ranije poštedio i Tonija Kroosa, koji je mogao izletjeti s terena već u prvom poluvremenu. U konačnici je "vratio uslugu" i "nagradio Španjolce" u 106. minuti, kada je Cucurella igrao rukom u kaznenom prostoru i možda obranio pogodak Musiale. No, kaznenog udarca nije bilo.

Linker
26. rujan 2024 22:26