TOBIAS SCHWARZ Afp
TO JE PRELOMILO

Legenda bijesna zbog gola Španjolaca i sudačke odluke: ‘Za mene je zaleđe, trebalo bi se razmisliti o VAR-u‘

Mnogi smatraju kako je u trenutku udarca Alvaro Morata smetao vrataru Gruzije Mamardašviliju
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2024. 11:37

Španjolska je u utakmici osmine finala s uvjerljivih 4:1 izbacila Gruziju. Gruzija je neočekivano povela autogolom Robina Le Normanda, ali je Španjolska na kraju okrenula stvari u svoju korist i nije dopustila iznenađenje.

Izjednačujući pogodak postigao je Rodri u 39. minuti. Ta situacija izazvala je dosta reakcija na društvenim mrežama. Mnogi smatraju kako je u trenutku udarca Alvaro Morata smetao vrataru Gruzije Giorgiju Mamardašviliju. Izbornik Gruzije Willy Sagnol također nije bio sretan odlukom sudaca.

- Teško je govoriti, ali za mene je Morata u zaleđu. Slična situacija dogodila se u utakmici Nizozemske i Francuske pa je bilo zaleđe. VAR je odličan dodatak nogometu, ali se često ne koristi dobro. Na kraju odluke donose isti ljudi kao i prije. Možda bi se trebalo prestati koristiti VAR i ponovno razmisliti o njegovoj upotrebi - rekao je razočarani Sagnol.

Gruzijci su u nastavku pali te su uvjerljivo poraženi. No, tko zna u kojem smjeru bi se utakmica odvila da Španjolskoj nije priznat gol Rodrija. To nećemo nikada saznati.

Linker
01. srpanj 2024 11:37