Dani Olmo

 ANGELOS TZORTZINIS Afp
U RAZGOVORU ZA MARCU

Dani Olmo otkrio ‘tajni‘ plan ako Španjolska osvoji Euro: ‘Nisam se još odlučio, ali otvoren sam za raspravu‘

Bivši dinamovac smatra da Furija može otići do kraja
Piše: SNObjavljeno: 04. srpanj 2024. 09:03

Dani Olmo na Euru u Njemačkoj možda nema ulogu kakvu bi želio imati, no ne žali se. Uostalom, takav je igrač oduvijek bio, u službi kolektiva...

Protiv Hrvatske je odigrao 32 minute, dvoboj s Talijanima pogledao je s klupe pa od prve minute krenuo protiv Albanije, a potom opet preselio na klupu za okršaj s Gruzijcima u osmini finala. I po ulasku s klupe radio "dar-mar" u gruzijskoj obrani.

Za euro-klasik s Elfom u četvrtfinalu upravo bi Olmo mogao biti De la Fuenteovo iznenađenje, s obzirom na to da već četiri i pol godine igra u Bundesligi i poznaje većinu njemačkih reprezentativaca.

- Nijemcima je gotovo obveza osvojiti Euro jer igraju kod kuće. No, mi ćemo nastaviti raditi svoje, što nam ide jako dobro - kazao je Olmo za Marcu pa otkrio što njemački igrači misle o španjolskom nogometu:

image
JAVIER SORIANO Afp

- Poštovanje i divljenje. Smatraju da smo kvalitetni igrači, s puno dodira, da uvijek želimo dominirati. U Njemačkoj sam uvijek osjećao veliko poštovanje prema španjolskim igračima.

Osjeća li se cjenjenijim u Njemačkoj nego u Španjolskoj?

- Ne osjećam se tako. Ovdje me možda više poznaju, jer nisam igrao u španjolskoj ligi. U Španjolskoj me vide samo s reprezentacijom. Ali uopće se ne osjećam podcijenjeno u Španjolskoj.

Olmo tvrdi da Španjolci imaju snage i moći za osvojiti Euro.

- Nadam se da idemo do kraja. Osjećam se vrlo dobro. Voljan sam pomoći u svemu što mi trener kaže, bilo na terenu ili izvan njega. Naravno da kao i svi nogometaši uvijek želim igrati. Ali uvijek morate pomagati, iz bilo koje situacije...

image
ANGELOS TZORTZINIS Afp

Jamala Musialu i Tonija Kroosa izdvojio je kao njemu najdraže njemačke igrače, a upravo bi potonjeg mogao ispratiti u mirovinu.

- Nadamo se da će mu to biti zadnja utakmica!

Za kraj je otkrio planove ako osvoji Euro...

- Sad smo razgovarali o tome kad smo se tuširali. Za početak, mislim da ću ošišati kosu, možda je i obojiti. Pričao sam o tome s prijateljima neki dan. Nisam se još odlučio za boju. Otvoren sam za tu raspravu...

Linker
04. listopad 2024 09:24