Harry Kane i Aleksandar Pavlović

 Moritz Mueller/imago Sportfotodienst/profimedia
VIŠE NIJE DOVOLJNO DOBAR?

Nijemci ga ‘ukrali‘ Srbima, pa zasuli kritikama: ‘Na Euru ne želim čuti za njega. Molim vas, poslušajte‘

Veznjak se odlično snalazi u Bayernu, ali ipak postoje i sumnje
Piše: SNObjavljeno: 14. ožujak 2024. 15:16

Srbija je pomalo razočarana slučajem Aleksandra Pavlovića. Daroviti veznjak, koji se ove sezone probio u prvu ekipu Bayerna i bilježi izvrsnu minutažu za jednog 19-godišnjaka, neće zaigrati za "Orlove", već je na pragu njemačke reprezentacije.

Posljednjih dana u njemačkim je medijima osvanulo da je veznjak zapeo za oko Julianu Nagelsmannu, koji bi ga mogao testirati već krajem ovog mjeseca u prijateljskim ogledima s Francuskom i Nizozemskom. No, ugledna lica Njemačke strahuju da u ovom trenutku za Pavlovića nema prostora u redovima Elfa.

"Pavlović igra odlično u posljednje vrijeme, to se mora priznati, ali ne treba ga dizati visoko. Mislim da još uvijek nije kandidat za reprezentaciju Njemačke. S povratnikom Tonijem Kroosom, kapetanom Ilkayem Gündoganom, Leonom Goretzkom i Pascalom Grossom, izbornik ima dovoljno kandidata za poziciju ‘šestice‘ ili ‘osmice‘", prokomentirao je legendarni Lothar Matthäus, nekoć svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte, a danas ustaljeni komentator njemačkih prilika.

Sličnog mišljenja je i još jedan bivši reprezentativac - Mario Basler nije birao riječi.

- Ne želim ni čuti da takvog igrača vode na Europsko prvenstvo. Molim vas, poslušajte me. Pustimo Pavlovića da stekne iskustvo do kraja sezone, ali nemojmo se zalijetati. On je veliki talent i dobar nogometaš, ali tek nakon Eura može imati mjesto u reprezentaciji - poručio je Basler.

Linker
29. travanj 2024 00:36