Aleksandar Mitrović i reprezentativci Srbije

 Marko Metlas/imago Sportfotodienst/profimedia
KATASTROFA ZA SUSJEDE

Najgore moguće vijesti zaprepastile Srbiju: Najbolji strijelac u povijesti reprezentacije propušta Euro?

U nacionalnom dresu zabio je 57 pogodaka, dok prvi pratitelj ima 22
Piše: SNObjavljeno: 31. ožujak 2024. 16:13

Iz Saudijske Arabije stižu katastrofalne vijesti za Srbiju. Aleksandar Mitrović zaradio je ozljedu u 4:3 slavlju Al-Hilala nad Al-Shababom te postoji velika sumnja da će propustiti Europsko prvenstvo.

Mitrović je napustio igru u 34. minuti nakon što je već odradio odličan posao zabivši dva pogotka. Zabrinutost je tim veća jer se udarna igla Orlova nije mogla sama kretati niz stepenice. Dva su moguća scenarija za Mitrovića, inače i daleko najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije - drži vrh s 57 pogotka, a idući je Dušan Tadić s 22.

"Ako dijagnoza ne pokaže veliku ozljedu, Mitrović će pauzirati samo na razdoblje od jednog do tri tjedna. Međutim, ako se ispostavi da se rad o ozljedi drugog stupnja, pauza će trajati mjesec dana. Najgori je scenarij moguća potreba za kirurškom intervencijom, što predviđa tri do četiri mjeseca pauze", piše saudijski portal Al-Ain.

Dakle, u slučaju operacije, Mitrović neće zaigrati u Njemačkoj, stoga će se našim susjedima biti znatno teže nosit s Engleskom, Slovenijom i Danskom u zahtjevnoj skupini C.

Mitrović je ovu sezonu zasad odradio na fantastičnoj razini, broji 33 pogotka i osam asistencija u 36 nastupa, a njegov Al Hilal praktički je već osigurao naslov saudijske lige.

Linker
31. ožujak 2024 16:13