Peter Schatz/Alamy/profimedia
NEOČEKIVANI COMEBACK

Modrićev suigrač objavio da se u 35. godini vraća u reprezentaciju, stiže na zamolbu izbornika

Kroos će povratničke utakmice odigrati u ožujku u prijateljskim dvobojima protiv Francuske i Nizozemske
Piše: Vito TomasObjavljeno: 22. veljača 2024. 16:02

Veznjak Real Madrida Toni Kroos objavio je da se nakon dvije i pol godine vraća u reprezentaciju Njemačke. Kroos se od igranja za svoju naciju oprostio u srpnju 2021. nakon ispadanja u osmini finala Eura protiv Engleske.

„Ljudi, kratko i bezbolno: U ožujku ću opet igrati za Njemačku. Zašto? Zato što me je zamolio izbornik, raspoložen sam i siguran sam da je s momčadi na Europskom prvenstvu moguće ostvariti puno više nego što većina sada vjeruje!“, poručio je Kroos u kratkom priopćenju na društvenim mrežama.

Kako je i sam napisao, Kroosa je nazad u reprezentaciju pozvao aktualni izbornik Julian Nagelsmann. Njemačka u posljednje vrijeme bilježi blago rečeno neuvjerljive rezultate, a Kroos će svoje povratničke utakmice odigrati u ožujku u prijateljskim dvobojima protiv Francuske i Nizozemske. Glavni razlog ovog poteza i konačni cilj jest, naravno, formiranje konkurentne selekcije na nadolazećem Euru kojem će Nijemci biti domaćini.

Ovu poruku sa zadovoljstvom su dočekali i u Kraljevskom klubu s kojim je Kroos ugovorno vezan do ljeta. Madriđani su se premišljali oko nuđenja novog ugovora 34-godišnjem veznjaku, no s ovim potezom Kroos je poručio da još uvijek itekako ozbiljno pristupa nogometu te da u njemu još uvijek ima žara i želje.

Linker
19. travanj 2024 08:37