SPORTS PRESS PHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
PONOVNO U IGRI ZA EURO

Izbornik Walesa: ‘Znali smo što će se događati na terenu i plan koji smo imali je uspio‘

‘Bod koji smo osvojili u Hrvatskoj je bio izvanredan, ali ovo večeras je bila druga razina‘
Piše: HinaObjavljeno: 16. listopad 2023. 07:27

Ovo je bila jedna od naših najboljih predstava, definitivno, kazao je velški izbornik Robert Page nakon trijumfa protiv Hrvatske (2-1) koji je njegovu momčad vratio u igru za plasman na EURO 2024.

"Bod koji smo osvojili u Hrvatskoj je bio izvanredan, ali ovo večeras je bila druga razina. Znali smo da ćemo morati patiti bez lopte i da će oni imati visok postotak posjeda. Dečki su bili izvanredni," kazao je 49-godišnji Velšanin.

"Plan koji smo imali je uspio i ovo je još jedna posebna noć. Ponosan sam na svakoga od igrača," dodao je.

Junak susreta je bio dvostruki strijelac Harry Wilson.

"Stvarno sam zadovoljan zbog Harryja, jer puno vremena prolazi nezapaženo. Ali on igra Premier ligu s razlogom. Prvoklasan je na treninzima i potpuno je zaslužio ta dva gola," naglasio je Page o veznjaku Fulhama.

Dva kola prije kraja kvalifikacija Wales sam odlučuje o svojoj sudbini. Pobjedama u Armeniji i kod kuće protiv Turske, osigurao bi plasman na EURO i tako se iz naše skupine pridružio Turcima koji su sigurni putnici. Hrvatska bi tada završila u dodatnim kvalifikacijama.

"Mi smo na dobrom mjestu i jedva čekamo da se ponovno nađemo. Pucamo i spremni smo za polazak," poručio je velški izbornik.

Zadovoljstvo nije skrivao niti kapetan Ben Davies.

"Jako sam ponosan, ovo je izvrstan rezultat za nas. Podigli smo se i igrali dobar nogomet, ovaj rezultat je nagrada na naše napore."

"Išli smo punim gasom od početka, ali smo ostali čvrsti i organizirani, i znali smo da imamo tu kvalitetu naprijed. Igrali smo protiv prvih nositelja u skupini i uzeli smo im četiri boda, to je dokaz naše kvalitete," dodao je branič Tottenhama.

Linker
27. travanj 2024 13:05