GABRIEL BOUYS Afp
EUROCAST

VIDEO: Zašto Dalić ne bi napravio eksperiment o kojem nitko ne priča? ‘Imam ideju...‘

U novom izdanju našeg Eurocasta gostovali su Srđan Lakić i Davorin Olivari
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 23. lipanj 2024. 13:40

Drugo kolo Europskog prvenstva u Njemačkoj je za nama, slijedi treće i rasplet po skupinama. Svima u Hrvatskoj je, naravno, najvažnije ono što će se događati sutra od 21 sat u Leipzigu kada će Vatreni igrati protiv Italije za prolazak u osminu finala.

Hoće li Zlatko Dalić još jednom mijenjati momčad na krilima onoga što smo vidjeli u drugom poluvremenu utakmice protiv Albanije ili će tvrdoglavo inzistirati na momčadi koja u prva dva susreta nije pružila dovoljno za bilo što osim samog nastupa na Euru? O tom i drugim pitanjima vezanih za Vatrene i ovo natjecanje razgovarali smo u novom izdanju našeg Eurocasta u kojem su nam gostovali nogometni menadžer Srđan Lakić i novinar Sportskih novosti Davorin Olivari.

- Mislim da će biti određenih promjena jer Dalić treba naći recept da se pobijedi Italija jer moramo pobijediti Italiju. U eter se puštaju različite stvari oko izmjena, a ono sigurno je da će se promijeniti obrana, da bi Gvardiol trebao biti lijevo, Stanišić desno, a na stoperskom paru da će biti Šutalo i Erlić. Malo je nelogično da u svakoj od tri utakmice mijenjamo stoperski par, ali tako je kako je - rekao je Olivari, a Lakić se nadovezao sa svojim komentarom učestalih promjena u obrani.

- Optimalno je da imaš uigranu momčad, ali nama je prva utakmica jako loše završila s time da je rezultat bio puno gori nego stanje na terenu. Nakon toga je nastala panika u Hrvatskoj i dosta je pritiska ne reprezentaciju. Treba se s tim znati nositi, ali mislim da oni imaju dosta iskustva i da se znaju s tim nositi.

Bivši napadač misli da je dobro za Hrvatsku što nije u statusu favorita.

- Nama odgovara da u ovoj utakmici jasno nismo favoriti, da nam odgovara situacija u kojoj se stavljamo pod znak pitanja, da je to optimalno što nam se moglo dogoditi pa da pokažemo da imamo snage, da se i nas nešto pitati na ovom Euru. Kod nas je ključna strast koju smo propustili pokazati u prve dvije utakmice. Kad smo mi jako motivirani iz toga uvijek izađu dobre stvar - rekao je Lakić i dodao:

- Mislim da smo kiksali u pripremi sa Španjolskom jer smo se postavili kao da ulazimo s al pari protivnikom, a to nije al pari protivnik. Oni su ipak bolji od nas i tu moramo biti realni. Ta nas je utakmica uhvatila na krivoj nozi i pomrsila ovu drugu, taj nalet i pozitivnu energiju za utakmicu protiv Albanije koju smo trebali pobijediti.

Nadovezao se Olivari:

- Bitna je ta strast i ta želja, ali imate i tjelesnu moć. Da znaš što ja sve želim, ali ne mogu. Nisam siguran da mi možemo pokazati tu energiju, čvrstinu i silinu. Uopće ne sumnjam da naši dečki imaju strast i želju, ali glavno je pitanje možemo li u tjelesnom smislu izdržati tu utakmicu.

Dugogodišnji novinar Sportskih novosti iznio je zanimljivu ideju oko sastava Vatrenih za tu utakmicu:

- Razmišljajući o ovoj utakmici pala mi je na pamet ideja koja se nigdje ne spominje. Što da mi krenemo i s Petkovićem i s Budimirom? Da Petković dolazi po loptu, približava se, gurne loptu, može ući u šesnaesterac, a naprijed ima i Budimira. To mi je palo na pamet da igramo s dva napadača.

Što smo još pričali o Vatrenima, a što o ostalim utakmicama i događajima na Euru pogledajte u cijelom Eurocastu:

Linker
24. rujan 2024 16:45