Zlatko Dalić s članovima stožera na Euru

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
EUROCAST

‘Dalić je na Euru tražio jednu stvar i nije je dobio. HNS mu ovim potezom priprema nasljednika‘

U novom izdanju Eurocasta u gostima su nam bili Tomislav Juranović i Mislav Znaor
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 02. srpanj 2024. 14:27

Hrvatski nogometaši nisu uspjeli ostvariti uspjeh na Europskom prvenstvu u nogometu, ali navijači jesu. Zadivljujuće slike s tribina stadiona i ulica u Njemačkoj obišle su svijet, a među tim navijačima je bio i novinar Jutarnjeg lista Tomislav Juranović koji nam je prenio svoje dojmove u novom Eurocastu:

- Atmosfera je bila zadivljujuća. Prvo Berlin sa 100.000 ljudi, pa onda Hamburg gdje smo imali i navijački ‘fight‘ s Albancima kojih je tamo bilo dosta jako, a onda i taj Leipzig, stvorili su poseban doživljaj. Činjenica da je tamo bila hrpetina ljudi koji su tamo bili bez karata, samo da bi bili u gradu, dovoljno govori za sebe.

U Eurocastu je bio i novinar Sportskih novosti Mislav Znaor kojeg je zanimalo je li prisustvo tolikog broja navijača možda stvorilo i pritisak igračima.

- Cijelo vrijeme se stvarao narativ da su navijači veliki vjetar u leđa toj reprezentaciji. No ne bih rekao da je to bio pritisak, ali možda su im na neki način ti navijači ušli u glavu jer cijelo vrijeme znaš da je toliko hrvatskih navijača na ulici - rekao je Juranović i dodao:

- Na prvoj presici kada smo došli u Neuruppin, nakon cijele turneje gdje su bili i predsjednik Hrvatske i premijer i papa - oni su kao Rolling Stones putovali - pa imaš i sve obaveze prema sponzorima i UEFA-e, Zlatko Dalić je bio vidno iscrpljen te je rekao da samo i jedino moli mir. Tog mira zapravo nije bilo u potpunosti. Ono što je on tražio nije dobio u krajnjem dometu.

U Eurocastu smo se kratko dotaknuli i smjene Dragana Skočića s mjesta izbornika U21 reprezentacije.

- Postoje dva smjera. Ako ideš na smjer apsolutnog razvitka mladih igrača onda ne bi trebalo ići dalje od Kajzerice i Silvija Čabraje. Drugi smjer je da se nekoga od Dalićevih pomoćnika, a tu prije mislim da je tu Ćorluka nego Olić, na takav način priprema za Dalićevog nasljednika (kasnije je imenovan Olić, nap. a.).

Što se Eura tiče, jučer su odigrane još dvije utakmice osmine finala. U prvoj je Francuska pobijedila Belgiju s minimalnih 1:0.

- Još jedno veliko razočaranje. Francuzi su pokazali da imaju pregršt problema, da njihova igra nema ni glavu ni rep. Ovo im je četvrta utakmica, postigli su samo tri gola, a u niti jednoj utakmici nisu postigli niti jedan gol. Ukupni dojam o igri Francuske je jako loš - komentirao je Znaor koji ima svoje mišljenje o plaču Cristiana Ronalda nakon promašenog kaznenog udarca na utakmici protiv Slovenije:

- Tvrdim da se rasplakao jer nije oborio Modrićev rekord jer mislim da njega muče takve stvari. Doduše, prije par utakmica je imao priliku da zabije, ali upisao je asistenciju. Svaka čast njegovim suigračima što su ga tješili, ja ga ne bih tješio. Bio sam veliki njegov fan, ali kada ga je uništio ego sam to prestao biti - rekao je Znaor.

Detaljniju analizu utakmica između Francuske i Belgije te Portugala i Slovenije, najavu današnjih utakmica, kao i širu priču o praćenju hrvatske nogometne reprezentacije i anegdote iz Neuruppina pogledajte u cijelom Eurocastu:

Napomena: Emisija je snimljena prije nego je HNS imenovao Ivicu Olića za novog izbornika U21 reprezentacije.

Linker
02. srpanj 2024 14:30