Robert Page

 James Whitehead/zuma Press/profimedia
IMAJU I REZERVNU OPCIJU

Dobre vijesti za Vatrene, iz Walesa stigla najava da će protiv Turske ići ‘na sve ili ništa‘

Wales se mora nadati da će hrvatski reprezentativci u grotlu Maksimira izgubiti od Armenije
Piše: SNObjavljeno: 18. studeni 2023. 23:47

Izbornik Robert Page najavio je, nakon razočaravajućeg remija u Armeniji, da će Wales kvalifikacije za Euro 2024. odraditi profesionalno do kraja.

Subotnji remi 1:1 znači da Wales sada mora pobijediti lidera skupine D Tursku u Cardiffu u utorak i nadati se da Hrvatska neće pobijediti Armeniju na Maksimiru, piše BBC.

Čak ako se to ne ostvari, Wales će gotovo sigurno imati rezervnu opciju play-offa u ožujku.

image

Robert Page

TOM DUBRAVEC Cropix

- Nažalost, sada je situacija izvan naše kontrole. Da smo pobijedili, svi bismo slavili i veselili se utakmici u utorak, a još jednom pobjedom kvalificirali bismo se na završni turnir. Nije se ostvarilo što smo željeli, ali takav je život i moramo nastaviti gdje smo stali. Ako je play-off u ožujku, igrat ćemo play-off u ožujku. Ako nam rezultati budu išli na ruku, još uvijek imamo priliku kvalificirati se (automatski). Moramo se samo usredotočiti na ono što možemo kontrolirati, moramo dovesti igrače u pravo raspoloženje te biti psihički i fizički spremni za utorak.

Wales je otputovao u Erevan sa sudbinom u vlastitim rukama, jer bi pobjede protiv Armenije i Turske osigurale mjesto na Europskom prvenstvu sljedećeg ljeta u Njemačkoj, bez obzira na učinak Vatrenih.

image

Slavlje Armenije protiv Walesa

Zac Goodwin/pa Images/profimedia

Ali Pageovi igrači nisu djelovali kao da žele pobjedu u glavnom gradu Armenije. Pali su već u petoj minuti te, unatoč izjednačenju u sudačkoj nadoknadi prvoga poluvremena, Wales nije smogao snage doći do pobjede.

Bilo je to daleko od prošlomjesečne domaće pobjede nad Hrvatskom. Sada se Wales mora nadati da će prošlogodišnji polufinalisti Svjetskog prvenstva u utorak izgubiti protiv Armenije.

Čak i ako im taj rezultat ide na ruku, Wales će se morati znatno poboljšati ako želi svladati Tursku na Cardiff City stadionu.

image

Reprezentacija Walesa

KAREN MINASYAN Afp

- Svi smo razočarani, ali dali smo sve od sebe. Ništa neću zamjeriti igračima. Njihov je trud za svaku pohvalu. Dali su sve od sebe, kao i uvijek. Teren je bio težak, ali bio je težak za obje momčadi. Rano smo izvršili zamjene kako bismo se oporavili - letimo već večeras, imat ćemo rekuperaciju u nedjelju i radit ćemo s liječničkim timom koji nam je cijelo vrijeme na raspolaganju da budemo spremni za utorak. Kvalifikacije moramo završiti na visokoj razini, na kraju ćemo ići na sve ili ništa. Važno je imati malo zamaha ako se u ožujku odigra play-off - najavio je Page.

Dobra je to vijest za Vatrene jer bi - u slučaju da Wales zaista pobijedi Tursku i da Hrvatska (očekivano) na Maksimiru slavi protiv Armenije - u takvom raspletu Dalićevi izabranici završili na prvome mjestu skupine D koje bi donijelo mjesto u drugoj jakosnoj skupini nositelja.

Linker
24. travanj 2024 23:26