Foto: Ante Cizmic / CROPIX
DOŠLO DO KONFUZIJE

JEDNA OD NAJNEOBIČNIJIH MINUTA ODMORA LINE ČERVARA NA EURU 'Pivot? Tko je bio pivot? Šipić? Ja sad nisam igra...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2020. 20:30

Hrvatski su rukometaši u izmiješanom sastavu svladali reprezentaciju Češke 22:21 i ostvarili šestu uzastopnu pobjedu na Europskome prvenstvu.

Izbornik Červar odmarao je standardne prvotimce za susret sa Španjolcima, a mlađi su igrači solidno iskoristili veću minutažu te donijeli Hrvatskoj nove bodove.

Zanimljiva situacija odvijala se u završnici. Nekoliko minuta prije kraja hrvatski je izbornik pozvao time-out u kojemu je igračima ukazao na određene greške u igri:

"Ne smijemo prodavati lopte samo tako", ljutio se Červar, "Pivot? Tko je bio pivot? Šipić?", nervozno je uzviknuo, iako je u susretu kružnog napadača igrao Ilija Brozović.

VIENNA, AUSTRIA - JANUARY 20: Lino Červar, head coach of Croatia gestures during the Men's EHF EURO 2020 main round group I match between Croatia and Czech Republic at Wiener Stadthalle on January 20, 2020 in Vienna, Austria. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose Bongarts/Getty Images

Šipić je zbunjeno uzvratio: "Pa ja sad nisam igra..."

"E, sad ćeš igrati!", odbrusio mu je Červar i dodao:

"Tri-četiri, blokirat ćeš tri-četiri. Križajte se!", poručio je Mago di Umago i nastavio o taktici, iako je dan ranije komentirao kako na jednominutnoj pauzi nema svrhe pričati o taktici i analizama.

Hrvatska je na kraju slavila pogotkom Luke Stepančića u posljednjim sekundama, a Kauboji će posljednji susret skupine I igrati protiv Španjolske u srijedu u 16 h.

Linker
18. rujan 2024 00:42