RUSI VEĆ UMORNI?

Džagoev: Trebali smo dobiti Poljake; Blaszczykowski: Zaslužujemo sve pohvale

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2012. 11:01

Strijelac i asistent ruske momčadi u remiju s Poljskom 1-1, Alan Džagoev i Andrej Aršavin, složili su se nakon susreta da u Varšavi nije sve išlo prema zamislima ruskih nogometaša. Trenutno najbolji strijelac Eura Alan Džagoev očekivao je da će Rusija protiv Poljske pobjedom osigurati plasman u četvrtfinale.

- Trebali smo dobiti tu utakmicu. Naš je naum bio izboriti drugi krug prije zadnjeg kola u skupini, ali stvari se nisu razvijale kako smo zamislili. Sada se moramo pripremiti za Grčku i ostvariti plan do kraja - izjavio je 21-godišnji ofenzivac moskovskog CSKA-a koji je otkrio da kod pogotka Poljacima uopće nije trebao biti na mjestu s kojeg je poentirao.

- Ništa posebno nismo odigrali u prvom poluvremenu osim tog pogotka. U principu nisam niti trebao biti u tom dijelu kaznenog prostora, ali sam naučio da Andrej često kod prekida ubacuje loptu upravo na to mjesto - rekao je Džagoev.

S reprezentativnim kolegom složio se i dodavač kod zgoditka za vodstvo Rusa, Andrej Aršavin.

- Igrali smo dosta otvoreno u drugom poluvremenu što je ostavljalo prostora Poljacima da krenu u kontranapade. U nastavku nismo bili pravi. Osjetili smo i umor pa nismo mogli na pravi način odgovoriti na pritisak Poljaka - izjavio je Aršavin.

U zadnjem kolu skupine C Rusima je za osiguravanje četvrtfinala dostatan i bod protiv Grčke.

Junak poljske reprezentacije u dvoboju protiv Rusije bio je veznjak Borussije Dortmund Jakub Blaszczykowski... Zabio je Blaszczykowski u 57. minuti prekrasan gol koji je Poljacima donio bod protiv Rusa (1-1), a nakon susreta je popularni "Kuba" komentirao:

- Mislim da zaslužujemo pohvale jer smo svi puno uložili u utakmicu. Taktiku postavljenu prije susreta sproveli smo 100%.

Poljaci na kontu nakon dvije odigrane utakmice u skupini imaju dva boda i u posljednjem će kolu protiv Češke tražiti pobjedu za prolaz dalje.

- I dalje smo u turniru, pa s ovim bodom i pobjedom u zadnjem kolu idemo u nokaut-fazu natjecanja – dodao je Blaszczykowski.

Linker
15. rujan 2024 13:15