IZ LIGE PRVAKA U HNL

Dinamov povratak u realnost protiv Zagreba u Maksimiru trebao bi biti pobjednički

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 05. studeni 2011. 11:29

Dinamo je u Amsterdamu potvrdio da je prevelika razlika između modernog europskog nogometa i ovoga što se igra na terenima HNL-a. Iako je Ajax u europskim okvirima samo vrlo dobra momčad, nikako i odlična, za naše nogometaše su bili nedodirljivi. Dinamu sada ostaje nada da će u posljednje dvije utakmice barem postići pogodak, kako bi izbjegli titulu momčadi s najlošijim rezultatom u Ligi prvaka. No, do gostovanja na Bernabeu, ostalo odraditi i nešto posla u HNL-u.

- Sutra nas očekuje utakmica sa Zagrebom. Što se tiče ekipe, Tonel je počeo sam trčati, ali ne konkurira za sutra. Sammir je dobio lagano istegnuće lista, upravo je sada na pregledu i na treningu ćemo znati više o njegovom stanju. Svi ostali su na raspolaganju, nemamo kartone ni ozljeda - rekao je trener Jurčić.

Svjestan da je da je momčad iz Kranjčevićeve uvijek raspoložena za dobru igru kratko je dodao:

- Zagreb je jedna od naših rijetkih ekipa koja stvarno želi igrati nogomet, koja se nadigrava i ima takav profil igrača. Istaknuo bih možda Štroka, Šovšića, Abdurahimija... nadam se da neće bitno mijenjati taktiku i da će igrati ovako kako su igrali do sada. Ako bude tako onda očekujemo otvorenu, dobru i zanimljivu utakmicu.

Na pitanje novinara kakvo raspoloženje vlada trenutno u svlačionici, Jurčić je izjavio kako u klubu ne postoje nikakvi problemi:

- Jučer sam imao kratki sastanak s ekipom, najbitnije je da se ovo zaboravi i sada za vrijeme reprezentativne stanke imamo 15 dana za analizu utakmice s Ajaxom, više s edukativnog stajališta nego analizu same utakmice. Sad nam je najbitniji Zagreb i koncentriramo se samo na tu utakmicu.

Opredjeljenje Zagrebovog trenera Gordana Ciprića da "nikad nije igrao utakmicu a da se uoči nje nije nadao pobjedi, neovisno s kime se igra" ne napušta ga niti uoči današnjeg ogleda. Nada se da će takav stav slijediti i igrači:

- To što je Dinamo naglašeni favorit uopće nije presudno, ako suparnički igrači imaju vjeru u sebe, svoje znanje i mogućnosti, i ako posjeduju dovoljno hrabrosti, koncentracije i drskosti da to pokažu na terenu. Ne pada mi napamet braniti se jer takva taktika bezuvjetno vodi u poraz.

Svjestan širine kadra s kojim raspolaže Jurčić, gostujući trener niti ne pomišlja o mogućem efektu umora od utakmice s Ajaxom. Vjerojatno je i u pravu, jer s kojim god da sastavom Modri istrče, vjerojatno je riječ o kvalitetnijim igračima no što stanuju u Ulici pjesnika.

Ciprić ima određene dvojbe oko sastava, ne zbog mogućih izostanaka, već zbog vaganja što bi mu moglo donijeti prevagu na terenu. Za goste je vrlo bitno da im se u kadar vraća Lapić, jer zbog isključenja protiv Splita pravo nastupa nema Pavlović.

Linker
23. rujan 2024 06:38