ROLAND GARROS

Del Potra muči koljeno, ali Montanesu forma nije razlog za veliki optimizam

U RImu je Del Potro uvjerljivo poražen od Tsonge, što samo po sebi možda i ne bi takav problem, ali ono što je važnije od samog poraza je činjenica da je u susretu izgledao prilično iscijeđeno.
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 27. svibanj 2012. 12:53

Del Potrova proljetna zemljana turneja, je dosta dugo izgledala je obećavajuće, no pred najveći turnir na zemlji, stvari ne izgledaju najbolje. U RImu je uvjerljivo poražen od Tsonge, što samo po sebi možda i ne bi takav problem, ali ono što je važnije od samog poraza je činjenica da je u susretu izgledao prilično iscijeđeno. To ne čudi s obzirom da je imao jaki tempo u kojem je igro tri tjedna u nizu.

Ono što je veći problem od umora je činjenica da je osjetio bolove u koljenu zbog čega je nekoliko dana imao terapiju. Zbog toga je upitan bio njegov nastup na egzibiciji pred Pariz, na kojoj je ipak nastupio i izgubio od Bolellija. Tijekom meča je imao zavoj na lijevom koljenu, te nije izgledalo kao da igra punom snagom.

- Nastavljam raditi. Osjećam se dobro u ovom trenutku i nadam se kako imam šansu dobro igrati na Roland Garrosu - izjavio je Argentinac nakon tog susreta.

U Parizu nema pretjerano dobar omjer. Samo 8-5 uz jedno 1/2 finale, iako je u četiri od pet nastupa gubio od bolje rangiranih igrača.

Zanimljiva je odluka Montanesa da ne igra u Nici prošlog tjedna. Odluka bi možda imala neke logike da je u situaciji da je igrao jako puno pa želi odmor pred najveći zemljani turnir. No on je ovog proljeća ( pa i ove sezone), napravio malo ili ništa. Na 12 odigranih turnira, čak je osam puta gubio u prvom susretu. Samo dvije pobjede je ostvario protiv bolje rangiranih igrača, a protiv lošije rangiranih je gubio čak šest puta.

U Roland Garrosu ima solidnih 15-10 u karijeri uz četiri treća kola i jedno četvrto kolo. Prošle godine je došao najdalje, ali i izgubio gorak meč od jednonogog Fogninija. U karijeri protiv igrača iz prvih 10 ima mizernih 5-29.

Ostali parovi:

D. Munoz-De La Nava - M. Čilić (11:15)

E. Roger-Vasselin - V. Pospisil (12:35)

F. Cipolla - S. Wawrinka (12:45)

J. Ferrero - J. Dasnieres de Veigy (12:45)

P. Andujar - V. Hanescu (13:00)

C. Stebe - J. Souza (13:00)

I. Sijsling - G. Muller (14:30)

A. Kuznetsov - J. Tsonga (14:30)

F. Krajinovic - N. Devilder (15:00)

M. Berrer - J. Melzer (15:00)

S. Darcis - F. Verdasco (15:00)

K. Anderson - R. Machado (17:00)

N. Mahut - A. Roddick (17:00)

K. Beck - L. Kubot (17:00)

Linker
22. rujan 2024 17:22