US OPEN

Čilić se Nishikoriju revanšira za maratonski poraz u Flushing Meadowsu 2010.

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 01. rujan 2012. 12:23

Nakon prijašnjih susreta u Americi i ova dva kola sada se definitivno može zaključiti da je Čilić izgubio formu koja ga je pratila unazad zadnjih nekoliko mjeseci. Vrlo često se muči u duljim izmjenama, radi brzoplete pogreške i koncentracija kao da mu nije na potrebnoj razini. Pozitivna je pak stvar što je nakon dvoje titule ostalo samopouzdanje i usprkos slabijoj igri Marin pobjeđuje gotovo sve što se pobijediti mora.

Tako je u drugom kolu s mnogo muke svladao i Brandsa, igrača koji mu realno ne bi trebao opasnije ni zaprijetiti. A sve je na početku susreta mirisalo ka drugačijem ishodu, odnosno čistoj pobjedi Hrvata. Vrlo lako osvojio je prva dva seta, no tada je odjednom izgubio ritam na returnu i stvari su se počele komplicirati. Doduše za to je ponajviše kriv on sa pošto je sa dva loša servis gema praktički omogućio dva seta Nijemcu. U tim gemovima vidjeli smo ujedno i jedine break prilike Brandsa, dok ih je Marin imao čak 21. No zakazao je realizaciji i iskoristio je tek četiri i to je svakako još jedan od razloga ovolikoj muci protiv igrača koji osim servisa praktički nema opasnijeg oružja. Za kraj ćemo dodati da je pozitivna stvar omjer čak 49 izravnih poena, no morat će smanjiti svoje pogreške (39) pošto ga sada čeka igrač koji može dulje zadržati lopticu u terenu i ne poklanja mnogo.

- On je ove sezone jako napredovao i igra svoj najbolji tenis. Vrlo je konstantan i to ga je gurnulo u Top 20 gdje mislim da mu je i krajnji domet -izjavio je Čilić o sljedećem protivniku, a na upit o taktici koju će primijeniti nije imao previše precizan odgovor:

- On je odličan u poenima koji se igraju sa osnovne linije i pokušat ću mu razbiti taj ritam.

Nishikori je za razliku od Čilića svoja dva otvarajuća susreta odradio kud i kamo lakše i nije imao nikakvih problema protiv igrača relativno slične klase kao i Marinovih protivnika. Tako je nakon samo sedam izgubljenih gemova protiv kvalifikanta Andreozzia u idućem dvoboju protiv Smyczeka izgubio tek gem više. A bio je to relativno opasan protivnik po Japanca pošto ga je dobio u dva prijašnja ogleda. No bila su to očito neka druga vremena i u ovom dvoboju Japanac je od samog početka potvrdio svoju nadmoć. U sva tri seta vrlo brzo je dolazio do breakova, a poslije je svoju prednost samo povećavao. Glavnu prednost očekivano je radio u duljim izmjenama, a dobar je ponovo bio i na servisu te je kroz cijeli susret ponudio samo jednu break priliku.

- Zadovoljan sam svojim nastupom danas i nadam se da ću zadržati ovaj odličan ritam. Vrlo dobro sam igrao na returnu i napravio mnogo pritiska na njegov servis. Rezultiralo je to i ovim breakovima koje sam znao potvrditi - riječi su Nishikoria uoči dvoboja sa Čilićem.

A s njim se dosad u karijeri susreo tri puta i nakon početnog poraza pamti dvije uzastopne pobjede. Zanimljivo je da su oba ta susreta igrana na otvorenom betonu, a jedan baš dolazi sa US Opena 2010-te godine. Pokazao je tako da mu Hrvat očito prilično leži i ukoliko potonji ne pokaže znatno više nego u prva dva kola crno mu se piše.

Linker
22. rujan 2024 15:14