PREMIERSHIP

CHELSEA - SUNDERLAND Di Canio uvodi radikalne promjene u redove gostiju

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 07. travanj 2013. 14:41

Kakav je prošli tjedan iza Chelsea. Prvo su izgubili kod Southamptona, no Benitez je tada odmarao neke igrače (svejedno je to bio jak sastav!) za ponovljenu utakmicu FA kupa protiv Manchester Uniteda. To mu se i isplatilo jer su osigurali plasman u polufinale i još uvijek mogu sezonu zaključiti s minimalno jednim trofejom. Drugi trofej koji bi mogli osvojiti je onaj u Europa ligi, gdje su savladali Rubin iz kazana u prvoj utakmici s 3:1 i vrlo lako bi mogli proći dalje. Sve u svemu, Benitez je jednim "žrtvovanjem" ipak puno više dobio nego li je izgubio. A danas im na Stamford Bridge dolazi Sunderland koji ima novog menadžera, ali i stare probleme s ozljedama.

- Čeka nas još jedna zahtjevna utakmica, koja će od nas tražiti dosta trke i duela jer to je način na koji igra Sunderland. Di Canio je bio pravi igrač, vjerujem da će se dokazati i kao trener no za uspjeh mu i trebaju pravi igrači. Bez njih ne može očekivati čuda - dotakao se Benitez novog trenera među premijerligaškim menadžerima.

A svog menadžera dotakao se i njegov mu sunarodnjak Juan Mata koji je izjavio nešto što neće leći dobro navijačima Chelsea, bar ne zasad:

- Mislim kako je Benitez pravi čovjek za Chelsea i da nam može donijeti jako puno uspjeha. Čak vjerujem da će to shvatiti i naši navijači te ga uskoro prihvatiti.

Tko će hvaliti koga, ako ne svoj svoga, no pustimo sad Španjolce. Chelsea će u ovoj utakmici biti bez stopera Cahilla, veznjaka Romeua i lijevog beka Colea. To su jedina tri izostanka u momčadi Chelsea. U napadu se pretpostavlja da će zaigrati Demba Ba koji je propustio Europa ligu jer nema pravo nastupa, iako je Torres pokazao kako je u formi, nakon dužeg vremena.

Sunderland je nakon 31. odigrane utakmice uručio otkaz menadžeru Martinu O'Neillu, što ovaj i nije baš najbolje prihvatio te se par puta pojadao preko medija kako otkaz nije zaslužio. Može O'Neill misliti što god hoće ali osam utakmica u prvenstvu bez pobjede je ipak malo previše, koliko god on dobro radio. Njega je na klupi naslijedio Paolo Di Canio, talijanski stručnjak za kojeg se vjeruje da će svojim karakterom i karizmom razbuditi uspavanu svlačionicu Crnih Mačaka.

- Sunderland nije mogao izabrati boljeg čovjeka za ovaj posao. Znam da zvuči arogantno ali ne mislim to tako, nego u smislu da ću se totalno podrediti ciljevima i uspjehu momčadi - istaknuo je Di Canio.

Novi menadžer poznatiji kao "detektiv" dok je vodio Swindon jer je pratio svo vrijeme gdje su i što mu rade igrači već u startu uveo je nekoliko promjena u klubu.

- Nema više slobodne srijede, kao niti nedjelje. Pa srijeda je najvažniji dan po meni za treninge, a ovdje su naviknuli na taj slobodan dan. Također je zabranjeno piti alkohol, nakon treninga i utakmica u gradu, pa neće mi valjda pijani i mamurni dolaziti na trening ili utakmicu?! Njihova odgovornost je biti fit koliko god mogu biti na dan utakmice, a to neće ako "cugaju" - rekao je Di Canio koji će očito nagaziti Crne mačke i uvesti potpuni red, rad i disciplinu u momčad koja to očito nije imala do sada.

Crne mačke će i dalje biti bez prvog napadača Fletchera i kapetana Cattermolea, dok su novi na listi ozlijeđenih stoper Cuellar i Vaughan. Wes Brown je pod upitnikom za današnje gostovanje.

Linker
20. rujan 2024 04:00