AFP
ZOV LA BOMBONERE

Carlos Tevez odbio produžiti ugovor s Juventusom da bi se vratio u Boca Juniorse

Moj je plan odraditi ugovor do kraja te ostati u Torinu još godinu i pol dana, a nakon toga ću vjerojatno otići - izjavio je Carlos Tevez
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 02. siječanj 2015. 13:40

Juventus bi želio, ali on ne želi ni čuti. Aktualni prvak Italije želio bi, naime, produljiti ugovor Carlosu Tevezu, no argentinski napadač, čini se, nema namjeru dulje ostati u Italiji nego što mora. Naime, trenutačni ugovor s torinskim velikanom istječe mu u ljeto 2016. godine, a on ga kani ispoštovati do kraja te potom, prema najavama, potpisati za Bocu Juniors, odnosno vratiti se kući u domovinu.

- Moj je plan odraditi ugovor do kraja te ostati u Torinu još godinu i pol dana. Tako se trenutačno osjećam, stoga zahvaljujem Staroj dami što mi ukazuje čast i povjerenje no to je moj stav kojeg kanim ispoštovati. Još godinu i pol dana kanim davati sve od sebe za Juventus, a potom ću vjerojatno otići - kazao je Tevez argentinskim novinarima.

- Igram na visokoj razini, imam još godinu i pol dana ugovora i trenutačno si ne smijem dopustiti maštarenje o povratku kući, u Buenos Aires, u moju Bocu... Koncentriran sam isključivo na Juventus, to je klub koji me cijeni i koji me plaća, stoga mu motam odati puni resket i nastaviti davati sve od sebe. Kao što sam i kazao čim sam stigao u Torino, potpisao sam ugovor koji kanim ispoštovati do kraja, a potom sjesti i u krugu obitelji odlučiti što dalje. Bilo bi krajnje neozbiljno kada bih sada donosio odluke naprečac, ne bi bilo fer i ne bi bilo iskreno...

Jedan od ključnih

Carlos Tevez je u redove Juventusa stigao u ljeto 2013. godine i potpisao trogodišnji ugovor, kojeg isplaćuje na odličan način; u dosadašnjih ligaških 49 utakmica za Staru damu postigao je 29 pogodaka te je postao jedan od ključnih kotačića trostrukog uzastopnog prvaka Italije. Uostalom, koliko je njegov obol značajan govori činjenica da mu klub želi produljiti ugovor godinu i pol dana prije isteka postojećeg kontrakta.

No 30-godišnji napadač očito ima neke druge namjere. Koje nisu vezane niti uz Juventus, niti uz Italiju, nego uz klub iz Buenos Airesa u kojem je potekao i u kojem je proveo tri godine svoje profesionalne karijere, od 2001. do 2004. godine (ubilježio je 75 nastupa u prvenstvu i postigao 26 pogodaka).