KRENULA POTJERA

Bivši trener Borussije već ima ponude, City i Barca predvode lov na Kloppa

Onog trenutka kada je na presici najavio kako se ne misli dugo odmarati te otkrio da nema ponuda, postalo je jasno da na mercatu kreće jedna od najuzbudljivijih potjera
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 17. travanj 2015. 15:58

Kao grom iz vedra neba ošinula je europski nogomet vijest da Jürgen Klopp na kraju sezone odlazi iz Borussije Dortmund.

Karizmatični 47-godišnjak, vlasnik jednog od najvećih “personalityja” u svijetu nogometa, vizionar koji je u osam godina redefinirao cjelokupnu strukturu i filozofiju kluba, čovjek koji je za svoje nogometne ideje kazao da su “više heavy metal nego simfonija” i koji je svojim nastupima, reakcijama i izjavama, a prije svega rezultatima, izrastao u svojevrsni kulturološki fenomen, zaključio je da više “nije 100 posto idealan za Borussiju”.

Neće se dugo odmarati

Tako je Klopp i svojim odlaskom ostao dosljedan standardima koje je uveo prije sedam godina. Više je puta naglašavao da će prepustiti mjesto drugom stručnjaku kada “osjeti da je on postao problem”, što se naposljetku dogodilo u sezoni u kojoj su “žuto-crni” ispali u osmini finala Lige prvaka, a u Bundesligi drže 10. mjesto.

Onog trenutka kada je Klopp na presici najavio kako se ne misli dugo odmarati te otkrio da nema još nijednu ponudu, postalo je jasno da na mercatu kreće jedna od najuzbudljivijih potjera. Lista klubova koji bi na svojem kormilu htjeli vidjeti revolucionara iz Stuttgarta oveća je i sadrži samo najmoćnije platiše: Manchester City, Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Liverpool…

Sve ovisi o sudbinama trenera spomenutih velikana, ali bookmakeri su gotovo sigurni da će Klopp sljedeće stranice životopisa pisati u Premier ligi ili Primeri.

Tečaj je najmanji na Cityju jer otočki novinari već tjednima spekuliraju da je mandat Pellegrinija na izmaku. “Građani” su Kloppa vabili već ranije, a sada su u niskom startu. Prvi se kao Pellegrinijev nasljednik spominjao Guardiola. Nakon što je iz Bayerna stigla poruka da je Španjolac nedodirljiv, pojavio se savršeni kandidat.

Ljutiti Wenger

Kloppov bi angažman bio logičan jer u Cityju za ovo ljeto najavljuju pomlađivanje svlačionice, a nema kvalificiranijeg čovjeka za stavljanje nove politure na momčad od autora Borussijina “kindergartena”.

Poveznice s Arsenalom neprestano su aktualne, što pak ljuti trenera londonskog kluba Arsčnea Wengera.

- Smatram da je taj cirkus oko Kloppa smiješan. Ja nisam agencija za zapošljavanje menadžera i poštujem svakoga, ali ovo je malo previše - komentira Francuz.

U igri je i Barça: Goal.com objavio je da su svi predsjednički kandidati katalonskog kluba - Bartomeu, Laporta i Benedito - već stupili u kontakt s Kloppom, a daljnji razvoj situacije ovisi o konačnom učinku Luisa Enriquea u ovoj sezoni.

Što se tiče Reala, eventualne pregovore također određuju rezultati Carla Ancelottija. Čelnik kluba Florentino Pérez nedavno je znakovito izjavio da je Talijan “siguran za dane i tjedne koji dolaze”, ali posao na duge staze Ancelottiju nije zajamčio. U slučaju potresa, najveći će kandidat osim Kloppa biti Zinedine Zidane.

Linker
22. rujan 2024 21:35