EURO

Bitka za četvrtfinale: Poljaci jurišaju po pobjedu, Česima vjerojatno dovoljan i bod

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 16. lipanj 2012. 13:59

Poljska je dugo plesala na rubu poraza protiv Rusije. Ne samo što su bili u rezultatskom zaostatku, nego su Arshavin, Dzagoev i ostatak društva lakoćom dolazili pred njihov gol. Ipak, trenutak insipiracije kapetana Kube ih je doveo u situaciju da ovdje odlučuju sami o svojoj sudbini. S pobjedom sigurno idu dalje, svaki drugi rezultat ih sigurno ostavlja bez drugog kruga.

- Ne znam hoćemo li zaigrati s tri napadača, no svakako ćemo biti ofenzivniji nego do sada - poručio je izbornik Smuda znatiželjnim navijačima, te nastavio:

- Svaka je utakmica važna, no ovo je utakmica mog života. Vjerojatno ne samo mog, nego i većine igrača. Imamo priliku nakon 26 godina dohvatiti drugi krug nekog velikog natjecanja.

Odigrali su Poljaci već dvije teške utakmice u kratkom periodu, te su se počeli javljati prvi problemi s ozljedama. Po posebnom programu su trenirali veznjaci Dudka i Polanski te branič Perquis. Sva trojica su lakše ozljede zaradili na posljednjoj utakmici.

Javnost je zanimalo i tko će krenuti na golu nakon što je vratar Arsenaal Szczesny odradio utakmicu kazne.

- Sigurno neću krenuti ja - tajnovit je bio Smuda.

Ako je za vjerovati pričama koje izlaze iz poljskog tabora, na golu bi trebao biti nominalno prvi vratar Szczesny iako u prvoj utakmici nije briljirao.

Česi nakon prve utakmice nisu djelovali odveć uvjerljivo, no onda je protiv Grčke uslijedio 'Blitzkrieg', te su već nakon šest minuta imali prednost 2:0. To su do kraja obranili uglavnom bez većih problema, a jedini tko je zakomplicirao situaciju je bio vratar Čech nespretno primljenim pogotkom za koji snosi apsolutnu krivicu.

- U odličnoj smo situaciji. Sami odlučujemo o svojoj sudbini, a za prolazak dalje nam je vjerojatno dovoljan i bod. Nećemo kalkulirati, pokušat ćemo osvojiti sva tri - poručio je izbornik Bilek.

Ipak, teško je za povjerovati da će se Česi upustiti u jurišanje na poljski gol. Do toga može doći jedino ako dođe informacija da Grčka vodi protiv Rusije. A, ni tada to moguće jurišanje neće biti otežano, jer ni Poljacima neodlučeno ništa ne znači.

No, dok ne počnu pristizati informacije o susretu Grčka - Rusija, Bileka najviše brinu lakše ozljede dvojice glavnih igrača - vratara Čecha i veznjaka Rosickog. Posebno je problematična situacija s potonjim koji je zbog ozljede Ahilove tetive napustio posljednji susret na poluvremenu. Kako stvari stoje, veznjak Arsenala bi trebao krenuti od prve minute, pa koliko izdrži...

Linker
05. listopad 2024 23:33