Printscreen: Youtube
NIŠTA NIJE NEMOGUĆE

Bilićev najbolji igrač prije 10 godina je prodavao odjeću, danas zabija u Premiershipu!

Prije 10 godina je tek punoljetni Payet bio na amaterskom ugovoru u Nantesu te je radio u dućanu s odjećom kako bi popravio kućni budžet
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 15. rujan 2015. 11:59

Slaven Bilić trebao bi zapaliti svijeću zbog činjenice da je Dimitrija Payeta, svojeg uvjerljivo najboljeg igrača na početku sezone, dobio za 15 milijuna eura.

Odlični Francuz dirigira igrom West Hama, u pet utakmica je zabio tri gola, a u jučerašnjoj pobjedi nad Newcastleom bio je ključni igrač 'čekićara'. Prije dolaska u Premier ligu omaleni Payet skupio je dugi staž u francuskoj Ligue 1 gdje je u 305 prvenstvenih utakmica zabio 57 golova. 28-godišnjak karijeru je počeo u Nantesu, a igrao je još i u St. Etienneu, Lilleu i Marseilleu (gdje je bio najbolji asistent lige prošle sezone) iz kojeg je na kraju prešao u West Ham.

No, njegovi počeci nisu ukazivali da će postati vrsni 'španer'. Prije 10 godina je tek punoljetni Payet bio na amaterskom ugovoru u Nantesu te je radio u dućanu s odjećom kako bi popravio kućni budžet. Iako vrlo talentiran, pratila ga je reputacija zločestog dečka kojem nedostaje motivacije i volje da postigne nešto više.

No, očito ga je odnos s kupcima spustio na zemlju te je već sljedeće sezone njegova karijera krenula uzlaznom putanjom koja ga je dovela sve do glavnog igrača u jakom Premierligašu.

Linker
22. rujan 2024 15:54