LASZLO BALOGH / REUTERS /
IMAJU SVOJ PLAN

BARAKUDE KALKULIRALE, SRBI DOBILI SLOM ŽIVACA Žao nam je što je tako, tu nema ni 's' od sporta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2016. 11:09

Hrvatski vaterpolisti u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru igrat će protiv domaćina Brazila u utorak, nakon što su u susretu su posljednjeg, 5. kola skupine B izgubili od Francuske sa 8-9 (2-3, 3-3, 1-2, 2-1) i tako prepustili prvo mjesto Španjolskoj morali su čekati rasplet u skupini A kako bi saznali suparnika.

U posljednje dvije utakmice razigravanja po skupinama Srbija je očekivano svladala Japan sa 12-8, a zatim je Mađarska uvjerljivo nadigrala Brazil sa 10-6. pa je tako Mađarska završila na prvom mjestu sa sedam bodova, dok su Grčka, Brazil i Srbija natjecanje završile sa po šest bodova, pa su o njihovom plasmanu odlučivali međusobni susreti.

Tu su najbolji bili Grci, koji su tako zauzeli drugo mjesto, Brazil je okončao natjecanje u skupini kao treći, a Srbija kao četvrta.

Tako je kalkulantski poraz Hrvatske od Francuske donio željeni rezultat, pa će naši vaterpolisti u četvrtfinalu umjesto protiv Srbije igrati protiv Brazila, a takav rasplet najteže je pao upravo srpskim vaterpolistima.

- Svi su tamo odigrali čudno. Stvarno mi nije jasno. Žao mi je što je tako, jer tu nema ni 's' od sporta, ali neću trošiti riječi na to. Neka se time bave oni koji su to radili, to nije naša stvar- rekao je Gocić.

Slično je razmišljao i Pijetlović.

- Mi sa svakom ekipom igramo isto. Ne zanima nas što se tamo događalo. Znat ćemo ime protivnika i za to ćemo se spremati - rekao je Pijetlović.

Linker
27. travanj 2024 11:55