Vladimir Dugandzic / CROPIX
PROTIV OSTAVKI

Baldasar: 'Možda napravim anketu među građanima o budućnosti Hajduka'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. travanj 2015. 18:27

Kriza u Hajduku je nesporna, što napraviti? Kako dalje? Što će sada napraviti gradonačelnik Ivo Baldasar kao predstavnik Grada Splita koji je većinski vlasnik kluba? Kako mi se čini iz razgovora s njime – zasad ništa.

- Mene je nazvala gospođa Ramljak u ime svih uključujući i upravu. Rekla je da moralno razmišljaju o ostavci – kazao nam je splitski poteštat Baldasar.

Jeste li ih usmjerili prema ostavci, ili...?

- U razgovoru smo ostali na tome da u ovom momentu nema smisla da odu jer ide procedura za nove članove Nadzornog odbora. A nakon toga bi novi NO trebao izabrati novu upravu. Nisam htio da se poremeti funkcioniranje kluba, bez obzira koliko smo zadovoljni.

Jeste li i vi nezadovoljni?

- Ja sam nezadovoljan i kao navijač, i kao "vlasnik" i kao političar i kao gradonačelnik... Sasvim sam nezadovoljan, ali smo se dogovorili na Gradskom vijeću da se ide u proceduru izbora članova NO-a u suradnji s udrugom Naš Hajduk i to neću mijenjati. Aktualni dužnosnici u klubu moraju raditi svoj posao, a Naš Hajduk organizirati proceduru izbora kako je i predviđeno.

Kriza klub drma sada, a procedura će potrajati predugo.

- Treba čekati oko četiri mjeseca, procedura je takva. Dva su operativna mjeseca, a sljedi potom Gradsko vijeće i Glavna skupština dioničara Hajduka š.d.d. Ne mogu ja to sada mijenjati, ako to želim mogu pozvati na razgovore Naš Hajduk, Torcidu... Onda sve to skupa dati na raspravu Gradskom vijeću... I to je sporo. Nema brzog rješenja. Zato sam i smatrao da je najbolje da sada ovo ide svojim predviđenim tijekom.

Vjerujete li da izbori mogu dati kvalitetnije članove Nadzornog odbora od ovih koju su sada na dužnosti?

- To više nije pitanje za mene. Naš Hajduk i Torcida su tražili ovakav put, ja neću mijenjati dogovor. To je pitanje za njih. Ja samo razmišljam da sprovedem anketu kojom bismo vidjeli što građani Splita misle. Kako razmišljaju. To ću napravit, ali ne žuri mi se.

Ostatak razgovora s gradonačelnikom pročitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije

Linker
08. lipanj 2024 15:21