HOLIVUDSKA VETERANKA

Zvijezda zlatnog doba Hollywooda i dalje pamti poljubac slavnoga glumca: ‘Oduzeo mi je dah‘

Piper Laurie, nekad velika zvijezda koja je glumila u više od 60 filmova i serija, sve do nedavno bila je aktivna

Piper Laurie i Paul Newman

Američka glumica Piper Laurie (90), krajem svibnja će primiti posebno priznanje za svoj doprinos filmskoj umjetnosti na 13. godišnjem Festivalu klasičnog filma koji organizira mreža TCM. Glumica koja je tijekom karijere odigrala više od 70 filmskih uloga te onih u serijama i tri puta bila nominirana za Oscara, tim se povodom u intervjuu za Fox News prisjetila svojih najburnijih dana u Hollywoodu, snimanja filmova poput "Carrie", "Djece manjeg boga" te "The Hustlera", ali i rada s najpoželjnijim muškarcima filmskog svijeta.

image

Piper Laurie

Admedia, Inc/Ddp Usa/Profimedia

Tako je ispričala kako je "preživjela" ljubeći se s plavokosim, plavookim Paulom Newmanom, s kojim je radila u filmu "The Hustler", 1961. godine.

- Bilo je prekrasno raditi na tako sjajnoj priči i s tako sjajnom ekipom - rekla je Laurie i vrckavo dodala - Dakle, uživala sam u svakom trenutku!

S Newmanom je radila i prije toga, 1957. godine glumila je s njim u filmu "Until They Sail" ali nisu imali zajedničke scene. Sada je bilo drugačije.

- Paul i ja sjedili smo jedno nasuprot drugome u dvorani za probe i sjećam se da mi je jednostavno oduzeo dah. Našla sam se licem u lice s tom ljepotom, tim spektakularnim očima.

image

Paul Newman i Piper Laurie, "The Hustler"

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

Prisjetila se da je bila opčinjena Newmanovim lijepim i, kako je rekla, inteligentnim licem.

- Zajedno smo čitali scenarije i to me malo smirilo. Tada sam shvatila da je on samo ljudsko biće kao i mi ostali. Bio je jako vrijedan. Imao je veliku želju biti dobar glumac - ispričala je holivudska veteranka.

image

Paul Newman i Piper Laurie, 1961.

-/Everett/Profimedia

U intervjuu je evocirala uspomenu i na rad s Rockom Hudsonom na komediji "Has Anybody Seen My Gal?". I prije toga su se poznavali, a poznanstvo je brzo preraslo u prijateljstvo. Rekla je kako su zajedno radili probne snimke u Universalu i oboje dobili angažman. Probno snimanje uključivalo je i "strastvenu ljubavnu scenu".

- Bilo je pomalo smiješno to snimati, ali su nas angažirali. I nastavili su nas spajati u filmovima - dodala je.

Slavni je glumac bio čest gost u njezinu domu, često su zajedno objedovali i družili se. Kada je, 1953. godine, Hudson slomio ključnu kost surfajući, Piper Laurie mu je pomagala.

- Moja je majka voljela kuhati, a Rock je volio jesti njezinu hranu - prisjetila se - Da, bili smo doista dobri prijatelji.

Laurie je rekla i da se, uvijek kada pomisli na Hudsona, sjeti njegova zaraznog smijeha i neodoljivog osmijeha. Ispričala je kako ga je jedan put vidjela dok je čekao na razgovor s nekim u Universalu, nasmijan i raspoložen.

- Samo je stajao tamo i samo to ti je oduzimalo dah. Bio je krupan tip sa savršenim tijelom i savršenim licem - rekla je Laurie - Bio je rođen da bude filmska zvijezda.

Ipak, dodala je, koliko god su se znali dobro nasmijati dok su se družili i koliko god bio silno nadaren i privlačan, Hudson je znao biti "užasno nesiguran".

Newman je imao 83 godine kada je preminuo 2008., dok je Hudson umro 1985. u 59. godini od komplikacija uzrokovanih AIDS-om. Piper Laurie, pak, svoju zadnju filmsku i TV ulogu odigrala je 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:14