KRISTEN STEWART

Zvijezda Sumrak sage: ‘Osjećala sam strahovit pritisak kad sam otvoreno priznala da sam lezbijka‘

Glumica najpoznatija po Sumrak sagi, otvoreno o bivšim vezama, ali i o tome kako je tijekom lockdowna previše pila
Kristen Stewart
 Columbia Pictures-sony Pictures Animation - Album/Album/Profimedia

Kristen Stewart poznata je već 20 godina tijekom kojih je snimila više od 40 filmova, no osjeća da tek sada ima zreo stav prema svojem životu u središtu pozornosti.

Glumica iz Sumrak sage kazala je u intervjuu za časopis InStyle da sada kao 30-godišnjakinja može shvatiti pritisak koji je osjećala kad su je s 21 godinu označili kao 'lezbijku'; ona sada samu sebe naziva queer.

Filmska zvijezda iz Los Angelesa također je redateljici filma 'Happiest Season' Clei DuVall rekla da postoji razlog zbog kojeg je bila toliko oprezna sa svojom romansom s Robertom Pattinsonom: 'Činili smo sve što smo mogli da nas ne fotografiraju dok radimo uobičajene stvari - stvari koje će time prestati biti naše'.

Kristen je također kazala da je prestala piti i pušiti onoga dana kad je navršila 30 godina.

Inače, glumica je već godinu dana u vezi sa scenaristicom Dylan Meyer i nije se susprezala govoriti o svojim prvim danima izlaženja sa ženama.

image
Kristen s djevojkom Dylan Meyer
Terma,sl/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

'Kad sam prvi put izašla sa ženom, odmah sam upitana jesam li lezbijka', kazala je Kristen.

Prva djevojka s kojom ju se povezivalo bila je Alicia Cargile s kojom je izlazila od 2014. do 2016. godine.

'Bilo je to kao, 'Bože, 21 mi je godina.' Osjećala sam kao da sam možda povrijedila neke ljude s kojima sam bila. Ne zato što sam se sramila otvoreno reći da sam gej, nego zato što nisam htjela biti dijelom javnosti. To mi se činilo kao krađa'.

Shvatila je da nije bila posve otvorena.

'U tom periodu sam se osjećala kao u kavezu', rekla je glumica. Nakon Alicie, povezivali su je sa Soko (2016.), St Vincent (2016.), Stellom Maxwell (od 2016. do 2019.) i Sarom Dinkin (2018. do 2019.)

'Čak i u svojim 'straight' vezama pazila sam da nas ne fotografiraju u uobičajenim situacijama', izjavila je Kristen.

Njezine heteroseksualne veze bile su s Robertom Pattinsonom (od 2009. do 2013.), Michaelom Angaranom (od 2005. do 2009.) te pokojnim Antonom Yelchinom (2004.)

'Bila sam pod pritiskom da predstavljam jednu određenu grupu ljudi, da predstavljam 'queerness', a tada to još nisam shvaćala. Tek sad to vidim'.

Ova bivša dječja zvijezda glumila je i neke queer likove na filmu, a najpoznatija takva uloga je ona iz filma 'Charlijevi anđeli'.

'Prvih nekoliko puta kad sam glumila queer likove, još nisam bila otvoreno queer. Neke me priče s razlogom privlače pa na taj način predstavljam ono za što se zalažem. Mislim da je važno da pokušamo vidjeti kako je u tuđoj koži, ali ipak ne uzimati mjesto ljudima koji bi sami trebali ispričati svoje priče'.

Kristin je također rekla da je i više nego zadovoljna svojim posljednjim filmom 'Happiest Season'.

'Film govori o vrlo dirljivim stvarima koje i mene vrlo pogađaju i djeluju kao okidač - iako su mi sada neke stvari iz stvarnoga svijeta još veći okidač'. (smijeh)

image
Scena iz filma 'Happiest Season'
Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

'Ali taj film je tako duhovit i sladak i jako mi se sviđa par u njemu. To su ljudi prema kojima sam se osjećala zaštitnički jer sam bila na obje te strane: jednoj osobi je teško prihvatiti tko je, a druga samu sebe bolje prihvaća. Ja sama sam u neke kompleksnije aspekte svoje osobnosti proniknula tek kasnije. Nikad nisam osjećala sram, ali ne osjećam se jako udaljenom ni od te priče, tako da imam neki osjećaj o tome'.

Što se, pak, tiče rada na serijalu 'Sumrak' tijekom kojega je bila vrlo mlada, Kristin kaže: 'Bila sam dijete. Nikad nisam pomislila: 'Ok, sad još imam i 'Sumrak' na grbači.' To je perspektiva koju može imati netko izvana, a to tek sada mogu otvoreno reći. Tada nisam imala pojma'.

Kirsten je kazala i kako je tijekom lockdowna najviše vremena provodila šečući svoje pse.

'Osjećam se užasno zbog stanja u kojem se svijet nalazi pa zato doniram novac. No ne idem na prosvjede zbog čega se osjećam čudno. Ja sam frustrirani optimist. Uvijek mislim da ne može biti tako loše kao što jest'.

Dodala je i kako je u prvim danima pandemije puno pila, no to se promijenilo na njezin 30. rođendan.

'Probudila sam se tog 9. travnja i rekla sama sebi da se moram sabrati. Prestala sam piti i pušiti. Malo mi je neugodno jer to zvuči poput klišeja, no kako god - istina je'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:01