U RATU S NAMAZOM

Zvijezda ‘Stranger Thingsa‘ prezire Nutellu: ‘Ne jedite taj užas, pa mislite li vi na orangutane i nosoroge?!‘

Preko pedeset posto globalno poznatog namaza je šećer, a zbog njene proizvodnje ugroženi su orangutani i nosorozi

Noah Schnapp

 Veeren/Bestimage/Profimedia

Sa svakakvim se užasima u seriji "Stranger Things" susretao mladi glumac Noah Schnapp, ali čini se da ništa od toga nije ravno hororu s kojim se suočio kad je u ruke uzeo teglicu - Nutelle.

Schnapp, koji je inače promotor namaza TBH, koji je veganska alternativa popularnom čokoladnom namazu, za Page Six izjavio je kako ga je izbezumilo kad je pročitao sastojke Nutelle.

image

Noah Schnapp

Efren Landaos/Shutterstock Editorial/Profimedia/Efren Landaos/shutterstock Editorial/profimedia

- Lješnjaci uopće nisu glavni sastojak tog namaza, a količina šećera koju sadrži natjerala me da shvatim da si činim zlo kad jedem Nutellu, rekao je njujorški glumac, koji je inače tek navršio 18 godina. Uz to, zaključio je da se ne može pomiriti s činjenicom da Nutella u sebi sadrži palmino ulje, što je uzrok masovnoj globalnoj deforestaciji, odnosno sječi šuma.

Prema velikom istraživanju šećer je dosita najveći problem Nutelle. U dvije jušne žlice ima čak 21 gram šećera, što je četiri puta više nego u istoj količini Coca - Cole primjerice.

Zaključak: čak 55 posto Nutelle je - šećer. Zbog proizvodnje palmina ulja pak ugrožene su vrste orangutana i sumatranskog nosoroga. Noah Schnapp je inače i kreator TBH namaza (skraćeno od ‘To be honest‘ op.a.), a za njegovu proizvodnju novac skuplja pomoću crowdfundinga. Svoje fanove poziva da doniraju po 50 dolara kroz startup koji je osnovao imena ‘Republic‘.

image
Christophe Simon/Afp

- Vjerujem u takvo investiranje, jer mislim da najefikasnije glasati za promjene možemo svojim novcem, rekao je dodajući da razvija projekte iz sfere gaminga i društvenih mreža. Noah inače u planetarno popularnoj Netflixovoj seriji "Stranger Things" glumi lik Willa Byersa koji je gay, na što je glumac posebno ponosan.

- Glumim ga od prve sezone i svake sezone ogulimo još jedan sloj s njega i sada je na red došla njegova seksualna orijentacija. Dosta se muči sa svojim mjestom u društvu i mislim da se mnogi s time mogu poistovjetiti.

TBH namaz je inače vrlo sličan Nutelli, ali ima puno više lješnjaka u njemu, dovoljno da budu glavni sastojak po postotku, a udio šećera je prepolovljen. Uz to ne koristi se palmino ulje u njemu.

image

Stranger Things

Netflix/Everett/Profimedia

Zanimljivo, 2019. godine Schnapp se na Instagramu fotografirao s golemom tegletinom Nutelle u Dubaiju i napisao: "Ništa ne može stati između mene i moje Nutelle" i prikupio 3 milijuna lajkova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:20