BELLA RAMSEY

Zvijezda serije ‘Last of Us‘ rodno je fluidna: ‘Na snimanju sam stalno nosila povez za grudi‘

Glumica kaže kako je s kolegom Pedrom Pascalom, koji joj daje ‘super podršku‘, puno razgovarala o seksualnosti i spolu

Bella Ramsey

 Hutchins Photo/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia/Hutchins Photo/ipa-agency.net/ipa/profimedia

Mlada glumica Bella Ramsey raspričala se o rodnoj fluidnosti i svom nebinarnom identitetu, piše Independent.

U HBO-ovoj adaptaciji post-apokaliptične videoigre "The Last of Us", 19-godišnja glumica igra živahnu Ellie, a društvo joj pravi Joel, odnosno Pedro Pascal.

Uoči premijere serije u siječnju, Ramsey je razgovarala s The New York Timesom, objašnjavajući da je njezin "spol uvijek bio vrlo promjenjiv".

- Ja sam uglavnom samo osoba - rekla je.

image

Bella Ramsey

James Warren/Avalon/Profimedia/James Warren/avalon/profimedia

- Biti rodno određen nije nešto što mi se osobito sviđa, ali što se tiče zamjenica, stvarno me nije briga - izjasnila se mlada glumica.

U novom intervjuu za GQ UK, Ramsey je ispričala kako je njezin nebinarni identitet utjecao na njezin karakter. Naime, Ramsey je otkrila da je "90 posto" procesa snimanja nosila povez za prsa, za koji je rekla da joj je pomogao da se bolje usredotoči na set, "što vjerojatno nije zdravo", priznala je sama sebi.

Otkrila je i kako je s kolegom Pascalom, koji joj daje “super podršku”, puno razgovarala o seksualnosti i spolu.

- Razgovori nisu uvijek bili duboki: bili su i smiješni i duhoviti, cijeli spektar. Samo smo bili vrlo iskreni i otvoreni jedno prema drugome - izjavila je Ramsey.

image

Pedro Pascal i Bella Ramsey

Jeffrey Mayer/mpi/Capital Pictures/Profimedia/Jeffrey Mayer/mpi/capital Pictures/profimedia

Inače, prije nego što je dobila ulogu u seriji "The Last of Us", Ramsey je glumila u komediji "Catherine Called Birdy" iz 2022. i drami "Becoming Elizabeth", u kojoj je nosila haljine i korzete.

- Osjećala sam se super moćno u tome. Igrati te ženstvenije likove prilika je da budem nešto sasvim suprotno od sebe i to je stvarno zabavno - opisala je Ramsey. Doduše, priznala je da joj smeta kad je nazivaju "mladom ženom", "moćnom mladom ženom" ili pak "mladom damom", jer ona sebe jednostavno ne smatra takvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:44