TUŽAN GUBITAK

Zvijezda ‘Ratova zvijezda‘ iznenada preminula u 64. godini, kći objavila tragičnu vijest: ‘Imao je težak srčani udar...‘

Njegova kći Ciara govorila je za strane medije kako je otac nikada nije prestao činiti ponosnom

Mark Dodson

 Instagram/odmarkdodson/

Glasovni glumac Mark Dodson, poznat po oživljavanju kultnih likova iz franšize "Ratovi zvijezda" i "Gremlini", preminuo je u 64. godini.

Doživio je "težak srčani udar" dok je spavao, rekla je Dodsonova kći Ciara u nedjelju za TMZ. Također je rekla da je njezin otac "nikada nije prestao činiti ponosnom".

Glumac se prijavio u hotel u Evansvilleu u Indiani, gdje se trebao pojaviti na konvenciji Horror Conu. Konvencija je objavila počast na Facebooku nakon Dodsonove smrti.

"Slomljenog srca objavljujemo da je Mark Dodson sinoć iznenada preminuo," glasio je post. "Mark nije bio samo talentirani glumac već i cijenjeni član zajednice horora. Naše misli i molitve su s njegovom obitelji, prijateljima i obožavateljima u ovom nevjerojatno teškom trenutku", stoji u objavi.

"Nadamo se da možete odvojiti trenutak svog dana za razmišljanje o radosti i smijehu koje je Mark donio na svijet. Njegova će ostavština živjeti kroz njegov rad. Počivaj u miru, Mark. Pamtit ćemo te i nedostajat ćeš svima koji su te imali zadovoljstvo upoznati i iskusiti tvoj talent."

Podsjećamo, Dodsonova karijera započela je 1983. kada je dobio ulogu Jabba the Hutta u filmu "Ratovi zvijezda: Povratak Jedija".

Sljedeće godine, Dodson je posudio glas u kultnom klasiku iz 1984. "Gremlins", u kojem je dao glas i Mogwaijima i njihovim zlim dvojnicima, Gremlinima. Tijekom sljedećih nekoliko desetljeća dao je glasove raznim drugim likovima, a čak se vratio u svemir "Ratova zvijezda" kada je portretirao smetlara na pustinjskom planetu Jakku u "Ratovima zvijezda: Sila se budi" 2015. godine.

Dobson je iza sebe ostavio kćer i više unučadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:35