GOTOV POSAO

Zvijezda ‘Prijatelja‘ dovršila knjigu o kojoj svi govore: ‘Uspio sam ispričati svoju priču iako se činilo kao da neću‘

Matthew Perry objavio je dovršetak autobiografije u kojoj je, kako je obećao, otkrio sve

Matthew Perry

 Lp/Coleman-rayner/Profimedia/Lp/Coleman-rayner/Profimedia

Matthew Perry (52) završio je rad na svojoj autobiografiji. Podijelivši sliku gotovog rukopisa na Instagramu, glumac je napisao: "Mojem egu nije drago što ću prestati pisati o sebi. Ali knjiga je sada gotova. Dakle, to je to."

Knjiga nosi naziv "Friends, Lovers, and The Big Terrible Thing" (u slobodnom prijevodu "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar") a na police, stvarne i virtualne, stiže 1. studenog. Do tada će se o njoj zasigurno puno pisati i govoriti jer publika koja željno očekuje osobnu priču omiljenog glumca zasigurno je brojna.

Perry je, kada je počeo pisati memoare rekao kako je toliko toga napisano o njemu da je došlo vrijeme da ljudi i od njega samog čuju što ima za reći.

- Vrhovi su bili jako visoki, a dna su bila dno dna - rekao je glumac koji i u privatnom životu ima ironičnu ili sarkastičnu crtu poput Chandlera Binga, lika iz "Prijatelja" koji mu je donio globalnu slavu.

- Ali doživio sam da ispričam priču, iako je na trenutke izgledalo kao da neću. I sve je u njoj - napisao je Perry i u svojem stilu dodao - Ispričavam se što to nije pop-up knjiga.

Perryjeve memoare objavit će Flatiron books, koji je, prema američkim medijima, otkupio prava za svotu za honorar u "srednjem rasponu od sedam znamenki" što znači barem nekoliko milijuna dolara.

Kako se obećava u najavama, knjiga će čitatelje odvesti iza kulisa sitcoma koji je definirao cijelu jednu eru televizije, ali i progovoriti o problemima zbog uzimanja droga i alkoholizma koje je Perry imao tijekom cijele karijere.

image

Ekipa "Prijatelja" 1998. godine

Neil Munns/Pa Images/Profimedia/Neil Munns/Pa Images/Profimedia

On je bio jedna od najpoznatijih i najbolje plaćenih televizijskih zvijezda tijekom desetogodišnjeg prikazivanja serije i pritom se borio s vrlo gadnim demonima ovisnosti. Njegov izgled u samom showu se mijenjao jer mu je težina drastično oscilirala zbog zdravstvenih problema. Danas izgleda neprepoznatljivo.

image

Matthew Perry

Lp/Coleman-rayner/Profimedia/Lp/Coleman-rayner/Profimedia

Kada se, u svibnju 2021. godine pridružio svojim bivšim kolegama na dugoočekivanom reunionu ekipe 'Prijatelja', mnogi su gledatelji smatrali da se Perry i dalje drogira i pije i to su podijelili sa svijetom na društvenim mrežama. Uslijedila je višemjesečna rasprava o njegovu zdravlju. Branile su ga i kolege iz serije i svi njemu bliski ljudi, a on sam je više puta rekao da je trijezan i čiste glave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:07