FILMSKI FESTIVAL

Zvijezda 90-ih pojavila se u Sarajevu, nazivali su je ‘najljepšom ženom na svijetu‘

Christy Turlington, zvijezda 90-ih, bila je u publici i gledala film otvorenja "Kiss the Future" Nenada Čičin-Šaina

Christy Turlington

 PR fotografije/Sarajevo Film Festival

Na svečano otvorenje 29. Sarajevo Film Festivala u Narodnom pozorištu došla je i vidno dobro raspoložena američka aktivistica i supermodel Christy Turlington. Ova zvijezda 90-ih bila je u središtu svijeta mode, a nerijetko su o njoj govorili kao o najljepšoj ženi na svijetu. Danas je Christy osnivačica neprofitne organizacije Every Mother Counts koja se bavi sigurnošću trudnoće i poroda za majke. U Sarajevu je gledala dokumentarac „Kiss the Future” Nenada Čičin-Šaina koji je otvorio ovogodišnje izdanje festivala. Uz Čičin-Šaina scenarij potpisuje i Bill Carter. Time je počeo i program Sarajevo Film Festivala u Mostaru i Tuzli. Projekcije su održane u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar i u Bingo Ljetnom kinu Tuzla.

image

Sarajevo Film Festival - ekipa filma "Kiss the Future"

PR fotografije/Sarajevo Film Festival

Osim Turlington i druga poznata imena oduševila su na crvenom tepihu. Članovi legendarnog benda U2 na crvenom su tepihu izazvali potpuno oduševljenje svih prisutnih.

image

Frontmen benda U2 Bono Vox

PR fotografije/Sarajevo Film Festival
image

Gitarist U2 The Edge

PR fotografije/Sarajevo Film Festival

Čast da vodi svečanost otvaranja 29. izdanja Sarajevo Film Festivala pripala je mladom glumcu Lazaru Dragojeviću. Nagrada Počasno Srce Sarajeva uručena je redatelju i piscu Marku Cousinsu kao priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

image

Slavko Sobin i Tihana Lazović

PR fotografije/Sarajevo Film Festival

Na ovogodišnjem 29. Sarajevo Film Festivalu će biti prikazano 235 filmova u 18 festivalskih programa. U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva je 49 filmova.

Detaljan program i sve informacije možete pronaći na službenoj stranici www.sff.ba kao i na društvenim mrežama festivala, a festival traje do 18. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:43