SLUŽENJE KAZNE

Zloglasnog seksualnog predatora Weinsteina premještaju u novi zatvor: ‘Sad će naučiti tko je dobar, a tko nije‘

‘Kada je u svom najboljem izdanju, on može biti vrlo šarmantan‘, komentirao je njegov odvjetnik

Harvey Weinstein

 Etienne Laurent/AFP

Osramoćeni filmski producent Harvey Weinstein odletio je prvom klasom u zatvor u New Yorku nakon što je u Los Angelesu osuđen na 16 godina zatvora pod optužbom za silovanje i seksualni napad. On već služi 23 godine u New Yorku te se žali na svoju presudu.

Međutim, filmski mogul morat će se prilagoditi životu u novom zatvoru, s obzirom na to da je premješten iz zatvorske ustanove Wende Correctional Facility s maksimalnim osiguranjem u zatvorsku ćeliju Mohawak Correctional Facilityja srednje sigurnosti u okrugu Oneida, otkrio je njegov odvjetnik.

Pravila u novom zatvoru možda su blaža, ali njegov odvjetnik također upozorava da nije uvijek lako prilagoditi se takvoj novoj sredini.

"Zvuči čudno, ali zadnji je put imao pozitivno iskustvo u zatvoru u New Yorku", rekao je njegov odvjetnik Arthur Aidala za Page Six.

"To je kao da idete u dječji kamp. Razmišljate tko je tko, tko je dobar, a tko nije, od koga tražiti usluge, a od koga ne, tko će vam pomoći, a tko će vas povrijediti. Morat će shvatiti sve te stvari i preokrenuti situaciju u svoju korist", rekao je odvjetnik.

Weinstein, koji je 2020. osuđen za silovanje i seksualni napad, trebao bi se uklopiti, smatra odvjetnik i objašnjava: "Kada je u svom najboljem izdanju, on može biti vrlo šarmantan. Ima puno priča za ispričati. On je još uvijek slavna osoba. Oprezno sam optimističan da će on tamo biti u redu."

Weinsteinov tim, koji uključuje njegovog predstavnika i zatvorskog savjetnika, rekao je pak da im nije drago što je promijenio zatvor.

"Očekivali smo da će biti vraćen u Wende... Tamo je već ranije bio u pritvoru pod zaštitom i tamo se nalaze svi liječnici koji su liječili njegove ozbiljne medicinske bolesti i slabljenje vida. Naša primarna briga su njegova sigurnost, potreba za liječenjem i njegova dobrobit. Radili smo s Odjelom za kaznenopravne zatvore i nadzor zajednice države New York kako bismo osigurali iste prethodno primjenjivanezaštitne protokole za gospodina Weinsteina te da on bude vraćen na isto mjesto zbog njegove sigurnosti bez ikakve odmazde, uz dužno poštovanje i sjećanje na ono što se dogodilo Jeffreyju Epsteinu zbog neadekvatnih sigurnosnih protokola kad je bio u zatvoru", rekao je odvjetnik.

Podsjetimo, osuđeni američki milijarder, pedofil Epstein počinio je samoubojstvo u svojoj ćeliji u zatvoru na Manhattanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:17