OSMISLIO PLAN

Životna misija Marka Wahlberga: Želi preseliti Hollywood iz LA-a, poznata je i nova destinacija

Glumac Mark Wahlberg želi stvoriti novi centar filma u Las Vegasu jer je nezadovoljan životom u Kaliforniji

Mark Wahlberg

 Chrisbrandis.com/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Chrisbrandis.com/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Američki glumac Mark Wahlberg (52) želi kreirati Hollywood 2.0 u Las Vegasu samo nekoliko mjeseci otkad se odselio iz Los Angelesa s ciljem da svojoj djeci omogući bolji život. Glumac je apelirao na zakonodavce u državi Nevadi da bi se izglasao zakon koji povećava porezne olakšice za filmsku industriju s 10 milijuna dolara godišnje na 190 milijuna dolara godišnje u sljedećih 20 godina.

„Volio bih da gradimo studije, kreiramo poslove i stvaramo različitu ekonomiju. Preselio sam snimanje mog zadnjeg filma ovdje. Sljedeći film također snimam ovdje i izlazi na ljeto”, rekao je Wahlberg za CNBC.

Glumac je stavio oglas za prodaju svoje vile od 12 soba i 20 kupaonica u Beverly Hillsu za 87,5 milijuna dolara prošle godine i preselio se u Nevadu u nadi da će njegova djeca moći bolje živjeti tamo, bez poreza na dohodak.

image

Hollywoodska zvijezda Mark Wahlberg prodaje svoju vilu za 87.5 milijuna dolara

Westside Estate Agency/tni Press/Imp Features/Profimedia/Westside Estate Agency/tni Press/imp Features/profimedia

Wahlbergov pokušaj je posljednji u nizu pokušaja slavnih ljudi kako bi pronašli novu prijestolnicu filmske scene zbog toga što su u Kaliforniji na snagu stupili visoki porezi, povećao se kriminal i beskućništvo. Osim njega, iz Kalifornije pobjegli su inženjer i izumitelj Elon Musk, komičar i glumac Joe Rogan, glazbenik Ozzy Osbourne sa suprugom, TV osobom Sharon Osbourne, i glumac Matt Damon.

„Mislim da ovdje ima toliko više prilika. Ovdje je toliko više potencijala i predivna je prilika za sve da uspiju”, rekao je Wahlberg oduševljen Las Vegasom u Nevadi.

Glumac je napravio najmanje dvije kupnje nekretnina i zemlje u Los Angelesu. Kupio je zemlju od 2,5 hektara za 15,6 milijuna dolara na ekskluzivnom području gdje planira gradnju nekretnine, a osim toga kupio je bungalov od 14,5 milijuna dolara u kojem će boraviti do izgradnje na prvotnom zemljištu, prenosi Daily Mail.

Wahlberg se nada da će Las Vegas postati Hollywood 2.0.

„Želimo stvoriti 10.000 radnih mjesta samo u studiju. Prosječna plaća bit će viša za 100 tisuća dolara od one koja je sada. Želimo obučiti ljude i ispred i iza kamera, stvoriti poslove, najviše za lokalne ljude”, rekao je za Fox Business.

image

Mark Wahlberg

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Zakonodavci u Nevadi pred sobom imaju na glasanju zakon prema kojem će biti 190 milijuna dolara olakšice svake godine za filmske studije koji će raditi u Južnoj Nevadi sve do 2043. godine. Wahlberg ima riječi hvale za guvernera Joea Lombardoa koji se trudi da otvori radna mjesta u Nevadi, pored onih koja se oslanjaju na popularne igre na sreću.

„Želim raditi od kuće. Preselio sam se u Kaliforniju prije mnogo godina zbog glume i snimio sam samo nekoliko filmova u svom tom vremenu”, rekao je glumac nezadovoljan kako je iskoristio vrijeme. Ipak, vjerojatno je mislio na filmove koje je snimio u blizini doma u Kaliforniji jer je u vremenu otkad je živio na Beverly Hillsu od 2009. glumio u 30-ak filmova.

„Kako bih svojoj djeci omogućio bolji život i da mogu slijediti svoje snove, radilo se o mojoj kćeri kao jahačici, mom sinu kao košarkašu ili mom mlađem sinu kao igraču golfa, ovo je imalo najviše smisla za nas sve”, rekao je Wahlberg o svojoj glavnoj motivaciji za preseljenje iz Kalifornije u Nevadu.

Inače, glumac ima četvero djece sa ženom Rheom Durham (44) – kćer Ellu (19), sinove Mihela (16), Brendana (14) i najmlađu kćer Grace (12).

image

Mark Wahlberg i njegova supruga Rhea Durham

Bruce/msbh/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Bruce/msbh/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Novi dom u Las Vegasu stvorili su i glazbenici poput Celine Dion, Crissa Angela, grupe The Osmonds i Imagine Dragons te Davida Copperfielda.

Wahlberg se nije sramio toga da je upravo zbog visokog poreza napustio Kaliforniju, već se fokusirao na to kako će raditi u Nevadi.

„Stvarno sam uzbuđen oko budućnosti ovdje”, priznaje glumac koji planira otvoriti filmski studio, pokrenuti tvornicu cipela i tvornicu za njegovu liniju odjeće Municipal.

Glumac se nada da će mu poslovi u blizini obiteljskog doma uspjeti jer voli svaki slobodni trenutak provoditi kod kuće.

Ipak, Nevada nije jedina koja želi Hollywood privući na svoje tlo, već prošli mjesec glumac Dennis Quaid i druge slavne osobe sudjelovali su u kampanji da Teksas postane novi centar filma. Podršku toj ideji dali su i glumci Mathew McConaughey i Woody Harrelson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:26