TRAGIČNA SUDBINA

Žena za kojom plače Neymar: Oborila je rekord na YouTubeu, a nazivali su je ‘kraljicom patnje‘

Tragično preminula zvijezda borila se za prava žena, osvajala Grammyje i prijateljevala sa zvijezdama

Marilia Mendonca

 Profimedia

Jedna od najpopularnijih suvremenih brazilskih pjevačica i tekstopiskinja Marilia Mendonca (26), poginula je u avionskoj nesreći kada se mali, privatni avion srušio u jugoistočnoj državi Minas Gerais.

Dok latinoameričke zemlje njeno ime znaju "kao iz topa", većina ljudi u Europi dosad nije ni čula tko je ova talentirana djevojka, a stekla je slavu kao ikona brazilskog country glazbenog stila "Sertanejo". Šok i nevjericu zbog njene smrti izrazio je i brazilski nogometni superstar Neymar koji je bio dobar prijatelj s njom.

Marilia Mendoca rođena je u Cristianopolisu, a odrasla u Goianiji. Prvi doticaj s glazbom imala je kroz crkvu, a skladati je počela kad je imala samo 12 godina, počevši pisati hitove za brazilske "Sertanejo" pjevače poput - Minha Heranca, Wesleya Safaradoa, Henriquea i Juliana, Matheusa i Kauana, Jorgea i Mateusa, Christiana Araujoa.

Njezina karijera je od početka bila u usponu, a sada je iza sebe ostavila trag u brazilskoj kulturi i bogat repertoar brazilske nacionalne glazbe te zasigurno neće biti zaboravljena.

image

Marilia Mendonca

Andre Cardoso/Zuma Press/Profimedia

Mendonça je svoju pjevačku karijeru započela kao tinejdžerka 2014.

U veljači 2019. izašao je prvi dio trećeg live albuma pod nazivom "Todos os Cantos" čiji su singlovi pjesme "Ciumeira", "Bem Pior Que Eu", "Todo Mundo Vai Sofrer" i "Supera".

I tada je Streaming servis Spotify objavio da Mendonça zauzima prvo mjesto na listi TOP 10. Ubrzo je izašao i drugi, a treći dio albuma objavljen je u kolovozu i taj joj je album donio nagradu "Latin Grammy" za najbolji album glazbe u svojoj kategoriji – "Sertaneja". I ove godine je bila nominirana za istu nagradu s albumom "Patroas".

U karanteni je održavala niz koncerata na internetu, a jedan od njih je oborio rekord za najgledaniji streamani događaj uživo ikada. U jednom trenutku imala je 3,3 milijuna gledatelja što je svjetski rekord za YouTube. Danas je imala skoro 40 milijuna pratitelja na Instagramu, uz 22 milijuna pretplatnika na YouTube kanalu. Nažalost, iza sebe je ostavila sina Lea koji će uskoro navršiti dvije godine.

image

Marilia Mendonca

Mauricio Fidalgo/O Globo TV/AFP

Marilia je 2019. otkrila da je u vezi s pjevačem i tekstopiscem Murilom Huffom, a nedugo nakon toga par se zaručio i uselio zajedno. Pjevačica je ostala trudna i rodila sina, osam tjedana prije termina.

Ona nije bila samo pjevačica, već poznata kao glas za osnaživanje žena, a njezin stil "Sertaneja" ponekad je bio poznat kao "feminejo". Bavila se feminističkim pitanjima, borila se za ljudska prava. Zbog njezinih pjesama fokusiranih na žene poslije prekida ljubavne veze, mnogi su je prozvali "kraljicom patnje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:34